NTB leverer svakere regnskapstall

Årsresultatet til nyhetsbyrået var i fjor 44 millioner kroner svakere enn året før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB leverer et resultat før skatt på 20 millioner kroner i fjor. Til sammenligning var tilsvarende resultatet i 2015 på 63,9 millioner kroner.

NTB-konsernet hadde driftsinntekter på 248,9 millioner kroner mot 251,4 millioner kroner i 2015. Driftsresultatet endte på 11,5 millioner kroner, mot 55,5 millioner kroner året før.

Årsaken til det svakere regnskapsmessige resultatet er en pensjonsavsetning i fjor, samt at nyhetsbyrået har lagt om til den internasjonale regnskapsstandarden IFRS.

«Mor» i null

– Vi er tilfreds med resultatet på konsernnivå. Vi har en stabil utvikling, samtidig som utfordringene i mediebransjen også påvirker NTB. Datterselskapene bidrar vesentlig til resultatet i 2016, sier Bård Idås, konstituert sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

I NTB-konsernet inngår morselskapet (NTB Byrå) og de heleide datterselskapene Universum, Nyhetsgrafikk, NTB Arkitekst og Samfoto samt Retriever (34 prosent).

Selve morselskapet har et resultat før skatt på 0,5 millioner kroner i 2016.

NTB har i 2016 gjennomført en nedbemanningsrunde og det er i 2016 og 2017 også arbeidet med en ny strategiplan og en ny organisasjonsstruktur. Målet er å spisse organisasjonen for å kunne vokse videre i et stramt mediemarked.

Jon Espen Lohne (NRK) fortsetter som styreleder, mens konserndirektør John Kvadsheim (Amedia) er valgt til ny nestleder i NTBs styre. Fra slutten av august tiltrer Mads Yngve Storvik som ny sjefredaktør og administrerende direktør. Han overtar etter Pål Bjerketvedt som i januar overtok som generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Omorganiserer

For å møte endringene i mediebransjen, endrer nyhetsbyrået nå organisasjonsstruktur. Ifølge en pressemelding fra NTB deles byrået i tre virksomhetsområder: Nyhetsredaksjonen og de to nye avdelingene Visuell avdeling og Oppdrag og tjenester.

- Vi spisser organisasjonen der vi opplever økt etterspørsel fra kundene. Det er lyst ut tre nye lederstillinger i NTB. Vi søker både etter ny utviklingsdirektør, redaktør for visuell avdeling og direktør for enheten for oppdrag og tjenester. Alle stillingene skal rapportere til sjefredaktør/adm. dir. og går inn i ny ledergruppe, sier Bård Idås i meldingen.

Mads Yngve Storvik som er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør tiltrer i slutten av august.

Powered by Labrador CMS