I Sverige har antall artikler i papiravisene falt med 40 prosent

I Sverige har antall artikler i papiravisene falt med 40 prosent

Halvparten av artiklene som står på trykk i morgenavisene er fra nyhetsbyrået TT. På nett er historien en annen.

En ny studie viser at det er blitt færre artikler i svenske aviser, skriver svenske Journalisten. Det er Nordicom og Myndigheten för press, radio och TV som står bak undersøkelsen som bygger på en vanlig uke i to kveldsaviser og åtte abonnementsaviser fra 2007 til 2016. 

Her finner du hele studien

I kveldsavisene som Aftonbladet og Expressen, er tilbakegangen i volum på 39 prosent i perioden. Litt bedre enn i morgenavisene hvor det gikk tilbake med 40 prosent. 

Det er ikke unaturlig å anta at dette har med medievaner å gjøre. Samt at papiravisene har blitt tynnere gjennom mediekrisen. Det er også rimelig å anta at nedbemanningen i mediene er en av årsakene.

Mens det blir færre artikler på papir, blir det til gjengjeld lang flere på nett hos de enkelte avisene. 82 prosent vekst har kveldsavisenes nettsteder i perioden. Mens abonnementsavisene på sin side gikk tilbake også her, med 7 prosent. 

Forskjellen mellom artikler publisert på papir og på nett er betydelig. I en vanlig uke publiserte en kveldsavis 333 nyhetsartikler på papir, på nett ble det publisert 1.550.

 

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
25.08.2017
Søknadsfrist
25.08.2017

Les også

MEDIEDEBATT: Norge eksploderer i et pinlig sinne fordi en av idrettsheltene straffes som alle andre. Johaug er ikke et offer, hun er tatt i doping.

MEDIEDEBATT: – Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om «press mot norske verdier».

Journalistlaget vil spare mer penger på ledelsens valg, men de ansatte påpeker at lokalene er for små.