Tor Olav Mørseth har vært sjefredaktør i Adresseavisen i drøye to år. Arkivfoto.

Tor Olav Mørseth gir seg som sjefredaktør i Adresseavisen

Har ligget søvnløs og vurdert om han kunne forlate journalistikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter drøye to år som sjefredaktør i avisen tar Tor Olav Mørseth fra 1. august over som administrerende direktør i DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS. Det er et nytt initiativ for å digitalisere norsk næringsliv med 15 ledende norske selskaper som eiere. Det heter det i en pressemelding fra Polaris Media. 

– Det er ikke lett å forlate mediebransjen, og det er ikke lett å forlate Adresseavisen. Samtidig er jeg overbevist om at Adresseavisen står sterkt rustet til å takle den krevende situasjonen hele mediebransjen står i. Jeg er glad og stolt over å ha fått lov til å bidra til det, sier Mørseth i meldingen.

Han skal jobbe med ulike prosjekter i Adresseavisen og Polaris Media frem mot sommeren. Kirsti Husby, nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren, er konstituert som sjefredaktør, og går inn i Mørseths ulike funksjoner.

– Det gjør det lettere å reise når jeg vet at Adressa er i hendene til en som er så dyktig og som jeg vet gjør en god jobb. 

Det ble kort i tid i landets eldste avis. Og Tor Olav Mørseth forlater den midt i feiringen av et kvart årtusen. Men han klarte ikke å si nei. Selv om han ikke bare forlater et mediehus og redaktørjobben, men også journalistikken. Som økonomen (utdannet ved Norges Handelshøyskole) jobbet med siden tenårene og på fulltid som økonomijournalist i 2001. 

– Jeg har tenkt mye på det. For det er ikke lett å forlate journalistikken. Det er et ganske vanskelig valg som jeg har strevd mye med. Jeg har ikke sovet så mye i det siste, fordi jeg har tenkt mye på om dette er noe jeg kan gjøre. 

Valget ble litt lettere av at han i den nye jobben ifølge ham selv skal jobbe med noe som har et større formål enn å tjene penger. Den nye jobben er non-profitt. 

– Vi skal bygge og trygge norske arbeidsplasser … jeg har alltid tenkt at jeg skulle gjøre noe annet enn journalistikk. Jeg trodde kanskje ikke det skulle skje nå, men når det dukker slike muligheter må man hoppe i det. 

– Hva er det kjipeste du har opplevd i tiden i Adressa?

– Kjipeste. He-he. Jeg har hatt to fantastiske år. Jeg har lært sjukt mye og fått jobbe med dyktige folk. Aller mest kommer jeg til å savne dem. De har stått på som galninger tross mine sprø påfunn. Det har hart et privilegium å få være med på dette. Alle vet at det ikke er redaktør som er viktig i en redaksjon. Det er folkene. 

Powered by Labrador CMS