Frilanserne uten fast plass i landsstyret

Anette Selmer-Andresen ut av NJs landsstyre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I juni forlot Eirin Larsen NRK til fordel for en jobb ved Statsministerens kontor som ansvarlig for departementenes sosiale medier-strategi. At hun forlot mediebransjen førte samtidig til at hun måtte trekke seg fra varaplassen til Norsk Journalistlags (NJ) landsstyre etter kun fire måneder.

Nå har nok en tillitsvalgt trukket seg fra landsstyret. Frilanser og fotograf Anette Selmer-Andresen trådte ut av landsstyret med effekt fra juli. Der var hun fast møtende, og dessuten 2. vara til NJs arbeidsutvalg.

– Det er private årsaker til at jeg gjør det. Jeg har tatt på meg for mye og må prioritere annerledes en tid fremover, sier Selmer-Andresen til Journalisten.no.

Hun sier at sortien fra landsstyret ikke har sammenheng med at hun har forlatt yrket for en kommersiell jobb.

– Jeg er fortsatt medlem. Men jeg ville ikke veddet på at jeg gjør mest journalistikk om et par år.

Rykker opp

Frilanser Toralf Sandåker rykker nå opp til 2. vara til landsstyret. Selmer-Andresen beklager at frilanserne nå står uten fast representant i landsstyret, men er ikke bekymret for det.

– Frilansernes situasjon er velkjent i landsstyret, så jeg ser ikke på det som en veldig alvorlig situasjon.

Sandåker som inntil landsmøtet i mars hadde fast plass, sier at det ikke er en situasjon som frilanserne ønsker seg. Men han viser til at frilanserne også har en vara på plass nummer seks i Jathushiga Bridget Rajah.

– Og forskjellen nå er at varaene jobber tettere med landsstyret. Hittil har landsstyremøtene også hatt med alle varaene, og det blir nok mer av det.

Sandåker sier han ikke vil stille som vara på alle møter for å sikre frilanserne en stemme med mindre han blir innkalt.

Selmer-Andresens fratreden betyr at Monica White Martinsen fra NRK rykker opp på fast plass i landsstyret, og at studentrepresentant Trude Furuly rykker opp til fast møtende førstevara.

Landsstyret har 15 fast møtende representanter, og nå seks vararepresentanter.

Powered by Labrador CMS