Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST. Arkivfoto Journalisten

Inntektssvikt på 6 prosent i DN og Morgenbladet

Men abonnementsinntektene er svakt opp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringslivs (DN) og Morgenbladets eier NHST Media Group rapporterer et driftsresultat for de to norske avisene på 24 millioner kroner i andre kvartal. Det er en tilbakegang på to millioner kroner fra samme periode i fjor, justert for restruktureringskostnader.

De to avisene måtte se inntektene reduseres med seks prosent fra i fjor til å lande på 163 millioner kroner i kvartalet. Nedgangen forklares med fortsatt svakt annonsemarked, samt påskeeffekt.

Abonnementsinntektene økte med én million kroner til 89 millioner i kvartalet. Begge avisene økte ifølge regnskapet fra NHST sine lesermarkedsinntekter med to prosent.

– Veksten i digitalbaserte abonnenter fortsetter, og det er særlig bedriftsbaserte abonnementsmodeller som vokser, rapporteres det.

NHST som konsern leverer et driftsresultat på 23,8 millioner kroner i andre kvartal, ned åtte prosent fra 25,8 millioner kroner i fjor.

Andre virksomheter som inngår i NHST er Mynewsdesk, Nautisk forlag og globale publikasjoner, som inkluderer titler som Fiskeribladet, Tradewinds, Upstream og Intrafish.

For fremtiden skriver konsernet at utviklingskreftene brukes på digitalisering og å utvikle nye produkter og tjenester innenfor etablerte markeder.

– Konsernet står fortsatt midt i en transisjonsperiode som forventes å vare i flere år. Digitaliseringen er kompetansemessig krevende og markedsmessig utfordrende, heter det i rapporten.

Powered by Labrador CMS