Inntektssvikt på 6 prosent i DN og Morgenbladet

Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i NHST. Arkivfoto Journalisten

Inntektssvikt på 6 prosent i DN og Morgenbladet

Men abonnementsinntektene er svakt opp.

Dagens Næringslivs (DN) og Morgenbladets eier NHST Media Group rapporterer et driftsresultat for de to norske avisene på 24 millioner kroner i andre kvartal. Det er en tilbakegang på to millioner kroner fra samme periode i fjor, justert for restruktureringskostnader.

De to avisene måtte se inntektene reduseres med seks prosent fra i fjor til å lande på 163 millioner kroner i kvartalet. Nedgangen forklares med fortsatt svakt annonsemarked, samt påskeeffekt.

Abonnementsinntektene økte med én million kroner til 89 millioner i kvartalet. Begge avisene økte ifølge regnskapet fra NHST sine lesermarkedsinntekter med to prosent.

– Veksten i digitalbaserte abonnenter fortsetter, og det er særlig bedriftsbaserte abonnementsmodeller som vokser, rapporteres det.

NHST som konsern leverer et driftsresultat på 23,8 millioner kroner i andre kvartal, ned åtte prosent fra 25,8 millioner kroner i fjor.

Andre virksomheter som inngår i NHST er Mynewsdesk, Nautisk forlag og globale publikasjoner, som inkluderer titler som Fiskeribladet, Tradewinds, Upstream og Intrafish.

For fremtiden skriver konsernet at utviklingskreftene brukes på digitalisering og å utvikle nye produkter og tjenester innenfor etablerte markeder.

– Konsernet står fortsatt midt i en transisjonsperiode som forventes å vare i flere år. Digitaliseringen er kompetansemessig krevende og markedsmessig utfordrende, heter det i rapporten.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
31.07.2017
Søknadsfrist
01.08.2017
Søknadsfrist
04.08.2017

Les også

FREDRIKSTAD/BERLIN/OSLO (Journalisten:) Mens topp-politikere som Angela Merkel og Donald Trump holder mer distanse.

Morgenrutinen

Faktisk-journalisten bruker sosiale medier aktivt for å finne sakene hun vil undersøke.

17 tyrkiske journalister måtte mandag møte i retten i Istanbul, tiltalt for terrorstøtte. Blir de funnet skyldige kan det gi opptil 43 års fengsel.