Venstre fikk nei av Datatilsynet til Facebook-kampanje

Venstre fikk nei av Datatilsynet til Facebook-kampanje

Ville bruke innsamlede epostlister til å målrette budskap på Facebook

– Det ville vært veldig effektivt å sende Facebook-annonser direkte til epostlisten Venstre sender nyhetsbrev til, men Datatilsynet sa man må be om samtykke for å bruke epostene til andre formål enn det de er innhentet til, sier digital rådgiver Thomas Lien i Venstre i Dagens Næringsliv.

Ifølge Lien kan politisk reklame likevel benyttes på sosiale medier og kan spisses etter alt fra kjønn, bosted og alder, og hvilke interesser brukeren har. Målrettingen kan også baseres på hva man deler på tidslinjen, hvilke apper man bruker, og hvilke annonser man klikker på.

– Men man kan for eksempel ikke sende annonser til alle som kun har likt en viss side på Facebook, sier Lien.

Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet sier de har vurdert å holde øye med hvordan partiene driver valgkamp på sosiale medier fram mot stortingsvalget, men mener at bruken er såpass moderat at de ikke ser det som nødvendig.

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
31.07.2017
Søknadsfrist
01.08.2017
Søknadsfrist
04.08.2017

Les også

Protesten kom i stand i forlengelse av en konferanse om menneskerettigeheter som nordmannen deltok på i den pressede gulfstaten.

FREDRIKSTAD/BERLIN/OSLO (Journalisten:) Mens topp-politikere som Angela Merkel og Donald Trump holder mer distanse.

Morgenrutinen

Faktisk-journalisten bruker sosiale medier aktivt for å finne sakene hun vil undersøke.