TV 2-kommentator mener Norge går i samme meningsmålingsfella som USA

TV 2-kommentator mener Norge går i samme meningsmålingsfella som USA

Kommentator og analytiker Eirik Bergesen råder politikere til å holde munn når de blir bedt om å kommentere meningsmålinger.

Bergesen, som for tiden er valgkommentator på TV 2, sa etter valget i USA at det var feil å være altfor opptatt av meningsmålinger. Nå mener han vi går i samme fella her hjemme, skriver Aftenposten.

– Fra USA, og ikke minst fra brexit-avstemningen, vet vi hvor vanskelig det er å måle. På grunn av alle småpartiene er det kanskje enda vanskeligere i Norge. Små endringer plasserer et parti over eller under sperregrensen og gir store forskjeller i resultatet, sier Bergesen.

I august var det nesten to nye målinger per dag, og Bergesen mener de er med på å ta oppmerksomhet bort fra sakene.

– Mitt råd til politikerne er å holde munn. Selv når de sier de ikke ønsker å kommentere tallene, forsvinner halve intervjuet til nettopp dét, for da må de si at de står på så godt de kan, at stemningen er positiv.

Annonser

Les også

Mange har lyst til å vise fingeren, men blir stoppet av folkeskikk. Derfor tror Irene Mjøseng i Laagendalsposten at bildet hennes skaper engasjement. 

Mediene identifiserte professor ved Universitetet i Stavanger (UiS) for å ha sendt seksuelt ladede meldinger til flere unge kvinner.

Nekrologen kan ha blitt feilpublisert etter å ha blitt pusset på.