Morten Stokstad vant tidlgiere i år Skup-diplom for saken om åpenhet i idretten. Foto: Privat

Morten Stokstad håper noen stopper ham om han begynner å selge inn LSK-saker overfor gamle kolleger

Forlater journalistikken for å jobbe med å øke inntektene til Lillestrøm Sportsklubb (LSK).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Morten Stokstad forlater Akersgata og VG og blir kommunikasjon- og samfunnsansvarlig i LSK fra 1. november. Det meldte Sportsklubben på egne nettsider tirsdag.

Dermed forlater Stokstad journalistikken, som han har vært i siden han begynte å frilanse for Romerikes Blad (RB) på Lillestrøm i 1993. Stokstad har senere jobbet som sportsjournalist i NRK, TV 2 og VG. I sistnevnte var han også London-korrespondent i et år.

Drøm om Lillestrøm

Når 41-åringen nå forlater journalistikken, sier han at han ikke vil bli en informasjonsrådgivertype som prøver å selge inn saker overfor gamle kolleger.

– Overhodet ikke. Da håper jeg noen stopper meg. Jobben er først og fremst rettet inn mot det kommersielle. Det handler om å øke inntektsnivået, og å styrke profileringen og samarbeidet med supporterne. Å ha kontakt med aktører.

Han sier jobben er skreddersydd for ham etter å ha vært i samtaler med klubben siden juni. LSK har ikke hatt en fast kommunikasjonsstilling siden 2014. Ståle Lindblad, som har jobbet 20 prosent med kommunikasjon for klubben den siste tiden, skal ifølge RB fortsette med det.

Stokstads stilling er en prosjektstilling fram til 30. juni 2019.

– Hvis det ikke funker er det ikke noe vits at jeg er der. Hvis det funker så blir stillingen fast.

– Hvorfor var denne stillingen mer interessant enn jobben som journalist?

– Jeg har hatt to drømmer. Det ene var å være sportsjournalist i VG. Det andre å jobbe i Lillestrøm. Jeg føler på en måte at jeg har gjort det samme i ganske mange år nå. Jeg er 41 år. Nå er det spennende å prøve noe nytt, å utfordre meg selv og se om jeg kan beherske noe annet enn å være journalist.

– Hvordan er det å forlate journalistikken som du har vært i siden 1990-tallet?

– Jeg kommer helt sikkert til å savne det. Kanskje jeg kommer til å angre og. Men det indre kallet ble for sterkt.

Stokstad begrunner det med tilhørigheten til Lillestrøm. Han er opprinnelig fra Rælingen, men etter mange år i Oslo, bosatte han seg i Lillestrøm i fjor. Der er han også blitt medeier i det nystartede utestedet Fuser.

– Jeg har tro på Lillestrøm, som vokser. Jeg tror LSK har gode kort på hånda i forhold til hvor man befinner seg.

Zlatan et høydepunkt

Av journalistiske høydepunkter trekker han fram intervjuet med John Fredriksen i anledning hans 70-årsdag. Og intervjuet med Zlatan Ibrahimovic der han sa «det John Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin».

– Det er et sitat som har hengt ved Zlatan i mange år etterpå. Den daglige nyhetsjobbinga har vært kjempegøy. Det jeg kommer til å savne mest er å ha breaking news innenfor sportsverdenen. Det har gitt den kule følelsen.

Når Journalisten spør om hva som har vært av nedturer, kommer han ikke på noen.

Da LSK var i cupfinalen sist gang, i 2007, fikk han denne overskriften i VG: «NRK-reporter ledet allsang på LSK-fest – dagen etter rapporterte han fra cupfinalen».

– Der og da føltes det forsåvidt kjipt. Men på generelt grunnlag vil jeg si at fotballsupportere gjerne må stå i bar overkropp.

At «overgangen» ble meldt etter at det ble klart at LSK igjen er klar for cupfinale, sier han er tilfeldig.

Powered by Labrador CMS