Amanda Knox holdt en følelsesladd tale på strafferettsfestivalen i Modena i Nord-Italia lørdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Amanda Knox med krass kritikk av mediene:
– Ble fremstilt som «utspekulert, psykopat, dopet, hore, skyldig»

Tilbake i Italia.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Amanda Knox kom med krass kritikk av mediene da hun talte på en italiensk konferanse, fire år etter at hun ble frikjent for drap i Italia.

Knox tilbrakte fire år i fengsel etter at britiske Meredith Kercher ble funnet drept i leiligheten de to utvekslingsstudentene delte i Perugia i 2007.

Lørdag var 31 år gamle Knox tilbake i Italia for første gang siden hun forlot landet etter frikjennelsen i 2011. Hun var invitert til en paneldebatt med tittelen «Medierettssaken» på strafferettsfestivalen i Modena.

Knox sa hun ble fremstilt i internasjonale medier som «utspekulert, psykopat, dopet, hore, skyldig». Hun kom også med krass kritikk av italiensk påtalemyndighet.

– For å være ærlig, så er jeg redd. Redd for å bli trakassert, hånet, for å bli fanget og for at nye anklager skal rettes mot meg, sa Knox gjennom tårene.

Hun sier hun vet at hun er en kontroversiell person i offentligheten, spesielt i Italia, på tross av frikjennelsen,

– Jeg har kommet tilbake fordi jeg var nødt til å gjøre det. Det var en gang da jeg følte meg hjemme i dette vakre landet, og jeg håper at jeg en dag vil få den følelsen tilbake, sa Knox i talen, som ble holdt på italiensk og avsluttet med stående applaus fra publikum.

I 2007 ble Knox sammen med sin daværende kjæreste, Raffaele Sollecito, og Rudy Guede anklaget for å ha drept Kercher. Etter en lang rettsprosess ble Knox og Sollecito frikjent i Italias øverste domstol i 2015. Guede soner fortsatt en 16 år lang straff.

Kercher-familiens advokat har beskrevet konferansens invitasjon til Knox som upassende.

Powered by Labrador CMS