Angriper Dagblad-redaktør

En tillitsvalgt i Helse Førde, som kritiserte en Dagblad-journalist for inhabilitet, går nå løs på sjefredaktør Thor Gjermund Eriksens integritet, skriver Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tillitsvalgt for overlegene i Helse Førde, Rune Arild Larsen, var kritisk til at en av Dagbladets journalister skrev om uroen rundt Helse Førde fordi hun er datter av en sykehusaksjonist. Nå stiller han spørsmål ved sjefredaktør Thor Gjermund Eriksens integritet.

Bakgrunnen er at Eriksen er gift med Margrethe Sunde, datter av Arne Sunde, tidligere fylkeslege i Sogn og Fjordane, som har skrevet kritiske leserbrev mot Helse Førde i lokalavisene.

– Dette svekker ikke min uro i forhold til Dagbladets integritet. Det minner om kampanjejournalistikk, sier Larsen til BT.

Sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen sier beskyldningene om en egen agenda er en meningsløs avsporing, og viser til at de fleste i mediene har familie eller kjente med tilknytning til saker som tas opp. Han påpeker at avisa har drevet ordinær journalistikk om saken og ber de som kan påpeke feil i reportasjene komme og si det.

– Jeg aner ikke på hvilken side og på hvilken måte min svigerfar har engasjert seg i helsespørsmål og sykehusstrid i Sogn Fjordane. Heller ikke vet jeg noe om hvilke leserbrev han har skrevet og om hva. Jeg vil anbefale at de slutter å tulle og heller konsentrerer seg om å gjøre den jobben som de er satt til å gjøre, nemlig å løse helseproblemene i Sogn og Fjordane, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS