Dagbladet har utstasjonert Johannes Fjeld på det nye lokalkontoret i Trondheim. Der er han foreløpig alene.

Dagbladet

Flytter fra Oslo til Trondheim for å starte Dagbladets lokalkontor: – Kan være en fordel å få et blikk utenfra

Johannes Fjelds første trondheimsoppdrag førte ham til Justin Bieber på Godt Brød.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet har åpnet opp lokalkontorer i Bergen og Trondheim. Mens journalistene Angelica Hagen og Marie Røssland skal dekke Bergen, sitter Johannes Fjeld foreløpig med ansvaret for Trondheim alene.

Avisa har opprettet egen lokalside: Dagbladet Trondheim.

– Dette er en kjempesatsing for Dagbladet. Det er veldig spennende å få muligheten til å være med på å prege den satsingen, og til å gjenreise lokalkontoret mer eller mindre fra bunnen, sier Fjeld når han stikker innom Journalisten – i Oslo.

Fjeld har ikke bodd i Trondheim tidligere, men nølte ikke da han ble spurt om å flytte.

– Personlig er det deilig å få litt change of scenery: Komme seg bort fra Oslo og få nye impulser, sier han.

Møtte Justin Bieber

I Trondheim skal Fjeld dekke alt fra breaking news til sport, underholdning, krim og politikk.

– Litt av poenget med lokalkontoret er at vi skal skrive saker som fenger trønderne, men også dekke lokale saker av nasjonal interesse. Krever en sak tilstedeværelse, så rykker jeg ut, sier Fjeld.

Det er bare litt over et par uker siden Fjeld var på flyttereise til Trondheim. Som sitt første oppdrag fikk han beskjed fra redaksjonen om å anmelde Justin Biebers konsert på Leangen Travbane. Dagen før konserten var ikke en arbeidsdag for Fjeld, men han valgte likevel å dra til hotellet der Bieber og kona var innkvartert for å få overblikk over området.

– Da jeg kom dit så jeg flere kollegaer som sto og filmet ved inngangen, men ingen Bieber, forteller han.

Han gikk litt rundt for å gjøre seg kjent, og for å undersøke om det fantes andre mulige utganger fra hotellet som Bieber kunne bruke til å snike seg ut.

Plutselig overhørte han en interessant telefonsamtale fra en ung kvinne ved siden av ham.

– Hun sa «Hæ? Serr??» inn i telefonen sin, og så beina hun ned gata. Jeg tenkte: Hun vet noe jeg ikke vet. Så jeg fotfulgte henne til Godt Brød et lite stykke unna, og der var Justin Bieber! sier Fjeld fornøyd.

Dermed fikk han de første pressebildene av Bieber i Trondheim by, i tillegg til at han anmeldte konserten dagen etter.

Et ferskt blikk

Fjeld har studert idéhistorie og vært tilknyttet Dagbladet siden 2014.

Han har visst siden før sommeren at han skulle til lokalkontoret i Trondheim, og har brukt de siste månedene på å forberede seg på den nye jobben. Men han holder fortsatt på med å bli kjent med byen, og dens politikk og kulturliv.

– Trondheim er en nydelig by som har tatt meg godt imot. Jeg har foreløpig ikke hatt mye tid til å bli kjent med byen annet enn gjennom en journalistisk linse, men jeg trives veldig godt her, sier Fjeld.

Det at han ikke har særlig tilknytning til Trondheim fra tidligere, er ikke nødvendigvis en ulempe, mener han.

– Det kan være en fordel å få et blikk utenfra. Det å sette seg inn i saker for første gang kan gi et perspektiv som de lokale ikke har.

En utfordring med å være alene i byen er når han jobber med breaking news samtidig som andre saker skal dekkes. Men det har gått så knirkefritt som et slik solooppdrag kan gå, mener Fjeld, og påpeker at han har tilgang på kompetanse fra Hasle-kontoret i Oslo i tilfelle det skulle trenges.

– Det har vært travelt, men ikke uoverkommelig. En komfortabel spagat.

Etter planen skal Dagbladet ansette én journalist til på lokalkontoret i Trondheim. Hvem det blir, har Dagbladet foreløpig ikke uttalt seg om.

Powered by Labrador CMS