Mislikte sak, sendte væpnet politi

Det kan gå hett for seg når lokale politisjefer i USA ikke liker omtalen de får.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var torsdag kveld at politisjef Michael Meehan ved politiet i Berkeley, California leste en artikkel han overhodet ikke likte, skriver Insidebayarea.

Politisjefen mente artikkelen var unøyaktig og fikk en bevæpnet politikonstabel til å dra hjem til journalisten Doug Oakley for å få gjennomført endringer.

– Du kan si det kanskje var en overivrig reaksjon, jeg kunne håndtert det bedre, sier politisjefen.

Samtidig legger han til at han ikke helt forstår den voldsomme reaksjonen all den tid tjenestekvinnen han sendte hjem til Oakley klokken kvart på ett på natten tross, alt var den som hadde kontakt med mediene. Selv om hun var bevæpnet.

Oakley selv forteller at både han og hans ektefelle opplevde hele situasjonen som ubehagelig. De fryktet at noe var gått fryktelig galt, som for eksempel at en slekning hadde mistet livet.

Artikkelen Oakley hadde skrevet handlet om en 67 år gammel mann som ble slått til døde i Berkely Hills. Folk i nabolaget reagerte på at politiet ikke kom i tide. Ifølge artikkelen hadde politisjefen beklaget dette i et brev, mens Mehan mener han bare beklaget at politiet var så sene med å informere hvorfor de reagerte så sent.

Selv etter at Oakley gjorde korrigeringer i sin artikkel, fortsatte politisjefen neste dag å få gjennomført flere endringer.

Powered by Labrador CMS