Disse kapret drømmejobbene

Aftenposten har ansatt nye korrespondenter. NRK satser igjen på Berlin.

 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aftenposten har ansatt følgende medarbeidere i korrespondentstillinger, med tiltredelse 1. august 2013:

Ingeborg Moe (39) er ny Brussel-korrespondent. Hun kom til Aftenpostens innenriksavdeling fra Dagbladet i 2006. Moe har også journalisterfaring fra NRK Dagsnytt, NRK Troms , Nordlys og Agderposten. Hun er utdannet statsviter med mastergrad i internasjonal politikk fra London School of Economics, cand.mag fra Universitetet i Tromsø og journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo.

Kristoffer Rønneberg (34) overtar som korrespondent i New York. Han begynte som sommervikar og deretter som Beijing-stringer for Aftenposten i 2005. Rønneberg tok en bachelor i journalistikk og sosiologi ved City University i London i 2001 og har jobbet i Dagens Næringsliv, Nettavisen og ved den norske ambassaden i Washington. Han har også bodd i Kuwait, der han tilbrakte flere av barneårene, og i Singapore, der han gikk på United World College i to år.

Helle Skjervold (27) er ny London-korrespondent. Hun har jobbet  som sportsreporter, kulturjournalist og anmelder i Aftenposten, samt som nyhetsleder for nettnyheter. Skjervold er utdannet i journalistikk og sosiologi fra UiO, og har en mastergrad i Social and Public Communication fra London School of Economics.

Jørgen Lohne (54) tar neste høst over som Aftenpostens Beijing-korrespondent. Lohne har arbeidet i Aftenposten i 25 år som reporter, redigerer, vaktsjef og utgavesjef. Han har tidligere vært ansatt i NTB og i lokalaviser på Sørlandet.

Fra 2009 har han vært Midtøsten-korrespondent med base i Amman i Jordan. Lohne begynte i journalistyrket i 1981, tok eksamen ved Norsk Journalisthøyskole i 1985 og er i tillegg cand. mag med fagkretsen, fransk, historie og engelsk.

NRK i Berlin

Samtidig er det blitt kjent at NRK styrker sin Europa-dekning ved å inngå frilanskontrakt med Arnt Stefansen (59), som skal ha base i Berlin fra våren 2013. Dette skjer fire år etter at NRK la ned sin stringerstilling i Berlin. Stefansen har erfaring fra NRK siden 1982, hovedsakelig som utenriksmedarbeider. Han var korrespondent i Berlin i perioden 1991–1995 og i Brussel fra 1998 til 2002. I perioden 2002-2005 fungerte han som reisende Europa-reporter med kontorer i Berlin og Madrid. Siden 2005 har Stefansen jobbet som frilansjournalist, med hovedbase i Rio de Janeiro, med NRK som viktigste oppdragsgiver.

- NRK kommer fortsatt til å ha korrespondenter i Brussel og London. Men vi ønsker å styrke vår dekning av Tyskland og Sentral-Europa ved å knytte til oss Stefansen som frilanser i Berlin. Han kommer ikke til å være ansatt i NRK, sier utenrikssjef Knut Erik Holm i NRK.

NRK har nylig lyst ut sine korrespondentstillinger på nytt og regner med at ansettelsene er foretatt ved månedsskiftet januar/februar. I likhet med kollegene i Aftenposten vil NRKs nye korrespondenter tiltre i august neste år.

Powered by Labrador CMS