Styreleder Jan M. Moberg i Fagpressen

- Aldri igjen

KOMMENTAR: Avtalen skulle ikke vært inngått, skriver Fagpressens styreleder Jan Moberg om førtidspensjonen til Even Trygve Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten.no har de siste dagene omtalt pensjonsavtalen til tidligere adm. dir. i Fagpressen, Even Trygve Hansen. Det er viktig å presisere at den omtalte avtale - og trøbbelet den har skapt - gjelder en avtale om førtidspensjon.

Tidligere adm. dir. ble innvilget en førtidspensjon av Fagpressens styre i 2008. Avtalen ga Hansen rett til å fratre sin stilling fire år før ordinær pensjonsalder, med en ytelse tilsvarende 80 til 90 prosent av lønn. Det er avtalen om denne førtidspensjonen som har skapt store økonomiske utfordringer for Fagpressen. Å «fylle opp» en førtidspensjon av denne størrelse viste seg rett og slett å være en for stor økonomisk belastning for Fagpressen. Avtalen har medført store økonomiske utfordringer og burde ikke vært inngått.

Som alle andre i Fagpressen, har imidlertid tidligere adm. dir. Even Trygve Hansen også sin ordinære pensjon, som vil bli utbetalt etter oppnådd pensjonsalder. Denne har blitt betalt og håndtert korrekt av Fagpressen i alle år – og har ikke vært gjenstand for diskusjon eller trøbbel.

For øvrig vises det til at Hansen nå arbeider som spesialrådgiver utenfor Fagpressen. Det har han ifølge avtalen om førtidspensjon full rett til. Han har etter avtalen også rett til å motta lønn uten at Fagpressen får avkortet sine forpliktelser – og opptrer altså ikke i strid med inngåtte avtale.

Det sier seg selv at det er uaktuelt for dagens styre i Fagpressen å inngå lignende avtaler i fremtiden. Dette er også blitt presisert overfor Fagpressens årsmøte, Kopinor og Kulturdepartementet.

Bakgrunn:

Fagpressens ansatte skuffet

Gullpensjon veltet nesten Fagpressen

Powered by Labrador CMS