Sara Mats Azmeh Rasmussen. Foto: Privat

Uten mobil og epost

Azmeh Rasmussen anklager statssekreær Åmås, konsernsjef Ryssdal og NRK-sjef Eriksen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frilanseren Sara Mats Azmeh Rasmussen fortalte i dag at hun har sagt opp mobilabonnementet og stengt sin epostkonto. Dagens bloggpost er også den siste, skriver hun.

Moralsk anklage

“Det er mye som er blitt røvet bort av meg. Ikke bare mine beste artikler, beste saker og beste år. Men fremtidsmulighetene mine også. Schibsted har sugd ideer, tekster og livskraft ut av meg for en slavelønn gjennom seks år. Seks år med en inntekt på maks 100 000 netto (265 året med boksalg) gjør noe med en persons økonomi.”

Hun gir Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal, statssekretær Knut Olav Åmås i Kulturdepartementet og NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen det moralske ansvaret for at hun gir opp:

“Jeg synes også at det er umåtelig trist at jeg forsvinner fra norsk offentlighet. At jeg sitter igjen med følelsen av tap og sorg. Jeg gir tre individer det moralske ansvaret for at jeg gir opp.” 

Stanghelle: - Urimelig

Knut Olav Åmås ønsker ikke å kommentere kritikken fra Azmeh Rasmussen nå som han har forlatt Aftenposten og blitt statssekretær i Kulturdepartementet. Han viser til politisk redaktør Harald Stanghelle.

- Jeg leser jo at hun holder Åmås moralsk ansvarlig for sin situasjon og fortvilelse. Det er en helt urimelig anklage. Jeg har aldri jobbet sammen med noen som har fulgt sine skribenter så mye opp faglig og personlig som nettopp ham. Det får jeg ukentlige tilbakemeldinger på fem måneder etter at han sluttet, sier Stanghelle til Journalisten.

- Ikke minst ble Sara Mats Azmeh Rasmussen fulgt opp både profesjonelt, ffaglig og personlig. Det er mulig å skjønne hennes fortvilelse. Men når hun gjør Åmås til den store, stygge ulven i denne historien, tror jeg alle vi som har jobbet sammen med Knut Olav føler det som dypt urettferdig overfor ham.

Stangehelle sier han har sans for at Azmeh Rasmussen driver sin kampanje på sin måte. Men at det selv i en kampanje må være et minimum av fakta.

- Fundamental misforståelse

- Er det andre sider ved samarbeidet mellom Aftenposten og Azmeh Rasmussen som kan forklare bitterheten hennes?

- Det er min oppfatning at oppgjøret hennes bygger på den fundamentale misforståelse at hun nærmest er ansatt som frilanser i Aftenposten fordi hun er spaltist. Vi har svært mange spaltister. Jeg er den første til å innrømme at det ikke er godt betalt. De fleste har det som en form for talerstol og har andre bein å stå på økonomisk.

Stanghelle anslår at Aftenposten hadde 10-15 spaltister på samme betingelser som Azmeh Rasmussen fikk. Hun skrev først og fremst til den tidligere spalten Signert og noen kronikker. 

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eiksen er på ferie i utlandet. Han sier på telefon at han vil ta kontakt med Azmeh Rasmussen rett over påske for å sette seg bedre inn i kritikken hun retter mot NRK. 

 (Fagbladet Journalisten tok i februar initiativ til å be Kulturdepartementet innstille Azmeh Rasmussen til statsstipend.)

 

Se også:

Initiativet Statsstipend til Sara Mats Azmeh Rasmussen

“Å representere de frie”. Azmeh Rasmussen i NRK Ytring 9.4.14

Azmeh Rasmussen om Schibsted og NRK

Kulturnytt om frilansernes kår 10.4.14.

 

 

Powered by Labrador CMS