Camilla Berg Hansen mener at om middelmådighetens tid er forbi, så er det for middelmådige ledere. FOTO: Paul Paiewonsky

Ber Espen Egil Hansen vise ydmykhet

Kommentator i Dagbladet kritiserer Aftenpostens sjefredaktør etter utspill om middelmådighet.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av juni publiserte Journalisten en artikkel hvor vi spurte fire medieledere hva unge mennesker som mister jobben i bransjen burde gjøre.

Se og Hør-sjef Ellen Arnstad anbefalte å bli multimedial, bli med i et kontorfellesskap for frilansere og eventuelt ta en prat med en karriereveileder.

Nettavisens Gunnar Stavrum sa at kandidatene må kvalifisere seg for journalistfremtiden som kommer. Den krever helt andre kvalifikasjoner enn tidligere. Budstikka-redaktør Kjersti Sortland gjorde det klart at om man er motivert for yrket skal de heller ikke gi opp. Hun foreslår også å se etter jobb utenfor storbyene.

Vis ydmykhet

Dette har Camilla Berg Hansen lest om og særlig har Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansens utspill om at middelmådighetens tid er forbi tent en flamme.

I Dagbladet fredag etterlyser hun ydmykhet fra Hansen i kommentaren «Litt ydmykhet, takk!»

«Unnskyld? Come again, Hansen? Middelmådighet?

I denne bransjen?

Hvor dyktige spirer har albuet hverandre ned i over tjue år bare for å få en fot innafor? Hvor tilkallingsvikariat er rene drømmen, hvor det er vanlig praksis å «lufte» medarbeidere når det nærmer seg fast ansettelse? Hvor halvparten er fra journalistutdanninger med snitt på medisin-nivå, resten har mastergrader eller har ofret all tida si på å jobbe seg opp, ubetalt, i studentmedier og gratisaviser?

Middelmådighetens tid? Den begynner nå den, nå som stadig flere av de aller dyktigste med selvrespekt sier «kjøss meg i ræva» til uholdbare og ustabile forhold, forlater yrket og begynner i First House, pr-byråer og hvasomhelst av betalende bransjer.»

Tviler på middelmådighet

- Mest av alt ønsker jeg en ledelse som står på og forsøker å holde på flest mulig av sine ansatte. En ledelse som klarer å stå i mot eiernes krav etter penger. Ikke at de skal bruke tid på å lire av seg slikt som dette, sier hun til Journalisten og legger til: - Jeg regner med at dersom de i Aftenposten har ansatt middelmådige folk, så må de gå i seg selv. Men jeg nekter å tro at de har gjort det.

Berg Hansen poengterer at de ikke er blitt ansatt særlig mange i mediehusene på en god stund. Hun mener at ledelsen heller ikke skal sette spørsmålstegn med det de ansatte leverer. Snarere håper hun at Aftenpostens sjefredaktør var så travelt opptatt med å finne måter å redde avisen på at han var distrahert da Journalisten ringte.

Men kan det være at journalistikken som leveres, den som publiseres på nett for å skape klikk, at det er den som oppfattes som middelmådig? Berg Hansen sier at i så fall produseres den på oppdrag fra ledelsen.

- Jeg tror at omtrent samtlige journalister som jobber i et tabloid mediehus før eller siden har stilt spørsmålet: skal vi virkelig skrive dette igjen. Men vi følger ordre. Jeg stoler på ledelsen at de vet hva de driver med når de ber om saker.

Mye god journalistikk

Berg Hansen er frilansjournalist selv, men å vurdere et kontorfellesskap er ikke særlig aktuelt. Det kan fort bli dyrt. Og, sier hun, den journalistikken som eventuelt oppfattes som middelmådig ut fra vesentlighets krav, og dette må hun ofte forklare på fester etter å ha fortalt hvem hun jobber for, skrives fordi det betaler regningen slik at samfunnsoppdraget kan gjennomføres.

- Det er som mye god journalistikk som utføres ved siden av. Han (Espen Egil Hansen journ. anm.) burde bruke mer tid på å vise folk denne journalistikken.

Vis solidaritet med folk som mister jobben. Vis omtanke. Det er ikke lett å være i slutten av tjueårene, med første unge på vei, første gang inn i boligmarkedet og så kanskje bli nedbemannet.

- Jeg håper alle kluter settes inn i et forsøkt på å snu trenden. Vi må finne en måte for igjen å kunne tjene penger på å selge nyheter.

 Journalisten har forsøkt å komme i kontakt med Espen Egil Hansen, men har ikke lyktes med dette.

Powered by Labrador CMS