Andrea Gjestvang

Skribent

Andrea Gjestvang

Fotojournalist i Journalisten siden våren 2017. Tidligere frilansfotograf for en rekke norske og internasjonale aviser og magasiner, inkludert Time Magazine, Wall Street Journal, Le Monde, Stern, VG m.m. Underviser ved fotojournalistutdanningen i Hannover.
 

Andrea har studert fotojournalistikk ved Høyskolen i Oslo og Akershus.
 

41 53 03 08

andrea<at>journalisten.no

Vi kikket over skuldrene på reporterne som dekket Eirik Jensen-saken. Se bildene!

FOTOREPORTASJE: Journalistene løper, fotografene skubber og kommentatorene observerer fra sidelinjen. Se Journalistens fotoreportasje fra valgkvelden!

Minnefondet har samlet inn 194.000 kroner så langt.

PERPIGNAN (Journalisten): Visuell hverdagsjournalistikk havner i skyggen av de store prosjektene, mener fotograf Kim Nygård i Adressa. Der har økt fokus på bildeserier på nett gitt gode visningstall og abonnement-salg.

PERPIGNAN (Journalisten): Norske fotografer og bildesjefer har inntatt fotofestivalen Visa Pour L’Image i Perpignan.

PERPIGNAN (Journalisten): Fem studenter fra Fotojournalistutdanningen er i Perpignan for å lære av verdens fremste fotografer og bildesjefer.

I 30 år ga Håvard Bjelland full gass for BT. Så ble jobben hans lagt ned. Ønsket om å skape endring bruker han i den nye hverdagen som fotograf i Kirkens Nødhjelp.

I dag er Bergens Tidende på plass i splitter nye lokaler i Media City Bergen. Men fotoavdelingens mørkerom fikk ikke være med på flyttelasset. 

BILDET:

– Jeg vil at filmen skal prikke deg i brystet, forteller fotografen. 

BILDET:

Han vil heller tilbringe to uker i Elverum enn på Bali. Nå har han reist med 47 ferger på Vestlandet på jakt etter surrealistiske øyeblikk.

22-åringen som studerer ved Nord universitet valgt på studentlagets årsmøte.

Journalistikkstudenter og nyutdannede synes fagforeningen deres gjør for lite for dem. Det er ikke leder Hege Iren Frantzen enig i.

Reportasje:

ARENDAL (Journalisten): Bli med under produksjonen av en Dagsnytt 18-sending!

Reportasje:

ARENDAL (Journalisten): Følg Miljøpartiets Une Aina Bastholms reise mellom vekslende trykk før og etter partilederdebatten.

BILDET:

Ved å gjenskape gamle bilder, har fotograf Linda Bournane Engelberth laget en alternativ historie om moren.

Vi tok en lang prat med Amedias reddende engel om bunnlinjer, lokaljournalistikkens fremtid, pressestøtten og mulige karriereframstøt? 

Uvirkelig! sier Abusdal om at prosjektet hans om skogfinner utkonkurrerte 2700 andre fotografer i Leica Oscar Barnack Award. 

Morgenrutinen:

Og vil at det slås et slag for at mediehus gjør det mulig å bedrive journalistikk uten å være ansatt i et stort mediehus.

FREDRIKSTAD/BERLIN/OSLO (Journalisten:) Mens topp-politikere som Angela Merkel og Donald Trump holder mer distanse.

I Mosulkrigen har journalister sluppet ekstremt tett på, mener NRKs Kristin Solberg.

Sider