TV 2 (724)

– En må kunne forvente at TV 2 løser noe av overtalligheten på denne måten, sier Økland om sitt eget initiativ til å slutte i mediehuset.

Fem ansatte i TV 2 som har mottatt oppsigelse i den omfattende nedbemanningsprosessen, tar ut stevning mot arbeidsgiveren.

NJ-leder Hege Iren Frantzen ser på hendelsen som alvorlig.

Eide-saken:

TV 2s advokat Sigurd Holter Torp slo tilbake og krevde full frifinnelse i søksmålet Per Kristian Eide har anlagt mot mediehuset.

NJ ønsker en nærmere begrunnelse av TV 2 om hvorfor de gikk til akkurat dette skrittet.

Per Kristian Eides advokat Per Danielsen karakteriserte det TV 2 innledningsvis omtalte som hjerneforskningsskandalen som det groveste og kraftigste medieangrep vi har hatt i Norge noensinne.

Reporter Hanne Taalesen forklarte i retten at hun anså det som en bakgrunnssamtale siden Eide ikke ville la TV 2 spille det av på TV. 

OSLO TINGHUS (Journalisten): Tidligere pasientombud Knut Fredrik Thorne erkjente at han kanskje burde brukt et annet uttrykk i en studiodebatt på TV 2.

For mange amerikanske og for få europeiske programmer er tilsynets konklusjon og gir en advarende pekefinger.

TV 2s advokater vil prosedere på at det ikke har skjedd noen ærekrenkelser i millionsøksmålet fra hjernekirurg Per Kristian Eide.

Bidrar med ett journalistisk årsverk og to millioner kroner. 

Norsk Toppfotball vil boikotte Davy Wathnes TV 2-program FotballExtra. Fotballforbundet vil ikke blande seg inn, men liker det ikke.

Men Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener det var greit også å gå opp denne siden av saken.

Mens mediene beskytter sine kilder, graver TV 2 dypt for å finne ut hvem av deres egne som lekket en intern rapport.

Verken Norges Fotballforbund (NFF) eller Fotball Media har stevnet TV 2 etter at kanalens målfest. 

Tirsdag skal Stortinget behandle regjeringens stortingsmelding som blant annet betyr pengestøtte til en kommersiell allmennkringkaster i Norge.

 – Jeg ønsker en rettssak velkommen, sier TV 2s nyhetsredaktør.

TØNSBERG/SKUP (Journalisten): Han er lei all sytingen og klagingen fra norske medier.

Sider