Leder av Sommerkonferansen vil droppe neste års arrangement::Ikke verdt pengene

Entusiasme blant deltakerne, kremnavn som Eva Joly og Trygve Allister Diesen og båttur i strålende vær. Men deltakelsen blant journalistene i regionen var lav, og Steinar Vindsland mener at Sommerkonferansen ikke bør arrangeres neste år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Steinar Vindsland, leder av Sommerkonferansen, vil anbefale at det ikke arrangeres konferanse i Kristiansand neste år. Det rådet vil han gi til Norsk Journalistlag, som betaler størstedelen av konferansen med Kopinor-midler.

– Når det kommer så få som 60 journalister, er det ikke forsvarlig å bruke midlene slik. Det er bedre måter å bruke Kopinor-penger på. Hadde det ikke vært for studentene fra Mediehøgskolen Gimlekollen, så hadde det vært glissent i lokalene, sier Vindsland.

– Det feteste

Allerede etter fjorårets sommerkonferanse vurderte han om det skulle bli et arrangement i år. Da kom det 80 journalister, 40 journaliststudenter og 20 innledere. Det ble til at man ville gjennomføre årets konferanse og se hvordan det gikk.

– Da bestemte jeg meg for ikke å arrangere en politisk korrekt konferanse; litt for lokalaviser, litt ditt og litt datt. Vi skulle ha det feteste programmet og det beste. Det mener jeg med hånden på hjertet at vi har klart. Så skulle vi se: Hvis vi fikk 100 påmeldte journalister, så ville det vist at vi var på rett vei.

På konferansen i helgen deltok 60 journalister, 40 journaliststudenter og rundt 20 innledere og debattanter. Antall påmeldte journalister er mindre enn antall ansatte i Fædrelandsvennen.

– Kjempeutbytte

I forrige uke skrev Journalisten.no om kollisjonen mellom avisas sommerfest og lørdagen på den journalistfaglige konferansen. Det kalte lederen av Sommerkonferansen for et uheldig sammentreff.

En av deltakerne i Kristiansand er Hilde Østmoe fra Adresseavisen. Hun sitter i styret for Hell-konferansen.

– Jeg har hatt kjempeutbytte av Sommerkonferansen. Det var et veldig bra journalistfaglig program de har fått til, sier Østmoe. Hun mener NJ selvsagt må vurdere hva de ønsker å støtte økonomisk, men synes det er viktig med faglige innspill i de forskjellige regionene.

Labert fra Telemark

De tre lokallagene, Agder, Stavanger og Telemark, som arrangerer Sommerkonferansen, har til sammen 800 medlemmer. Fra Telemark deltok én, og hun var med i arrangementskomiteen. Det er 190 journalister i Telemark journalistlag. Til tross for purrerunder har deltakelsen fra lokallaget vært lav, og har variert mellom 20 og fire deltakere de første tre årene.

– Hvorfor er Sommerkonferansen uinteressant for journalister i Telemark?

– Noen mener den kommer for brått etter sommerferien. Andre ser kanskje ikke relevansen med mer nasjonalt anliggende diskusjoner. Jeg synes det er dårlige argumenter, når programmet er sterkt, man treffer kolleger og bade kan man i alle fall gjøre, sier Anne Ekornholmen.

Hun synes det er trist om det ikke blir mer Sommerkonferanse. Det synes visst også andre på konferansen. Før de drar hjem kommer et par journalister bort til Vindsland og ber om å få Sommerkonferanse også neste år. Den avgjørelsen er ikke tatt ennå. Men Vindslands holdning er at man bør vente et år eller tre på neste Sommerkonferanse.

Powered by Labrador CMS