Alltid Nyheter på lufta i ti år

NRK Alltid Nyheter feirer lørdag ti år på lufta. Kanalen har aldri hatt så mange lyttere som nå.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I ettermiddag er det kakefest i redaksjonen for alle som bidrar til kanalen. Men hovedmarkeringen av jubileet skjer lørdag når ca. 90 personer samler seg til festmiddag i Sjømannsskolen. Tiåringen har til tider vært i en utsatt posisjon når NRK har sett på sparetiltak, men har etter hvert vokst seg sterk. Fra å være en FM-kanal i de 17 største byene er Alltid Nyheter takket være det nye digitale bakkenettet, DAB og nettradio i ferd med å bli et landsomfattende nyhetstilbud. Lytterne er blitt stadig flere, også etter at konkurransen er blitt tøffere. Nå hører daglig 86.000 lyttere på radioen.

– Vi har faktisk aldri hatt så mange lyttere som etter at TV 2 etablerte Nyhetskanalen. Det er vi veldig fornøyde med, sier redaksjonssjef Lilla Sølhusvik.

I bilen

Samtidig påpeker hun at Nyhetskanalen nok har et annet publikum enn NRK Alltid Nyheter.

– Mange hører på oss når de kjører bil, sitter på kontoret eller gjør andre ting. Dette er en fordel for oss. En tv-kanal må man aktivt sette seg ned å se på, sier Sølhusvik.

Hun mener sammenslåingen med Dagsnytt-miljøet i 2001 har vært avgjørende for kanalens framgang.

– Integreringen med Dagsnytt førte til økt profesjonalisering og har vært et stort fortrinn for oss.

Ny sammenslåing

Nå planlegger NRK en ny sammenslåing: mellom Alltid Nyheter og den nye aktualitetskanalen NRK2.

– Når NRK skal lage en ny aktualitetskanal for fjernsyn er det naturlig at man ser til den kanalen man har på radiosiden og bruker kompetansen som finnes der, sier Sølhusvik.

Selv er hun inne i sin siste uke som sjef i Alltid Nyheter. Hun skal over i ny stilling som menig journalist i politisk avdeling. Mats Yngve Storvik, som kommer fra Sporten, blir ny redaksjonssjef.

Powered by Labrador CMS