Legger seg usedvanlig flat

Bygg- og eiendomssjefen i Kongsvinger fikk beklagelse tre steder i samme avis da Glåmdalen, ordføreren og rådmannen gjennomførte en solid botsøvelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I etterkant av et formannskapsmøte i forrige uke ble bygg- og eiendomssjefen utsatt for sterke beskyldninger og uthengt for å ha brukt millioner av kroner på rehabilitering og ombygging av den tidligere Bjerkes Maskinfabrikk. Påstanden var at det ikke forelå politiske vedtak for disposisjonen.

Med henvisning på førstesiden, to siders oppslag inne i avisa og en leder med tittelen «Omforladels, bygg- og eiendomssjef!» la Glåmdalen, ordføreren og rådmannen seg onsdag langflate og beklaget på det sterkeste.

Ubegrunnet kritikk

«Nå viser det seg at kritikken og uthengningen er fullstendig ubegrunnet, og bygg- og eiendomssjefen fortjener alle mulige beklagelser og renvaskelser både fra rådmannen, ordføreren og andre. Også Glåmdalen beklager på det sterkeste den belastning bygg- og eiendomssjefen ble utsatt for gjennom oppslaget i vår avis fredag og lederartikkelen mandag, selv om vi handlet i god tro utfra informasjon gitt av kommunen», heter det i den ydmyke lederen.

Det viser seg at bygg- og eiendomssjefen likevel hadde handlet i henhold til politiske vedtak. I lederen spør Glåmdalen om beklagelser er tilstrekkelig «overfor en person som i flere dager er blitt utsatt for sterke og urettmessige beskyldninger, og med muligheten til å bli fjernet fra stillingen hengende over seg».

– Godt lederskap

Den uthengte enhetslederen, Terje Ludvigsen, har følgende kommentar til Glåmdalen:

– Både ordfører Arve Bones og rådmann Oddbjørn Vassli har bedt meg om unnskyldning. Det setter jeg stor pris på. Det viser integritet og godt lederskap.

Powered by Labrador CMS