Arne O. Holm til Tromsø

Journalisten Arne O. Holm flytter til Tromsø for å lede en ny nordnorsk tenketank, skriver Nordlys.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Formelt er det Troms fylkeskommune som er initiativtaker til den nye tenketanken som har fått det foreløpige navnet «Arktisk tenketank».

– Mye av drivkraften er at Nord-Norge har vært unødig defensivt i forhold til utforming av nasjonal politikk. Tenketanken skal være en møteplass og et nettverk – og bidra med konkrete innspill som ender opp som nasjonal politikk, sier Holm til Nordlys.

Holm trakk seg i februar i fjor som leder av Brennpunkt-redaksjonen i NRK.

Nasjonal plan

Holm tror landsdelen trenger en ny arena for strategisk tenkning. Og han ønsker at nordområdene skal enda høyere opp på den nasjonale dagsorden.

– Tenketanken skal opptre uavhengig, skape debatt og sette et kritisk søkelys på utfordringene i nordområdene. Arbeidet vil også ha en internasjonal, geopolitisk dimensjon langs en arktisk øst-vest-akse, sier Holm.

Formelt er Troms fylkeskommune initiativtaker, men den nye organisasjonen vil opptre uavhengig av de tre fylkeskommunene i nord.

Over grensen

– Dette er et bredt nordnorsk initiativ for å skape nasjonal politikk. Det dreier seg om et samarbeid som vil bevege seg på tvers av fylkesgrensene og nasjonale grenser, sier Holm.

Han sier at støttespillere i etableringsfasen er nordnorske kompetansesentre, spesielt nordområdesenteret ved Høgskolen i Bodø, Barentssektrariatet i Kirkenes og Universitetet i Tromsø.

Prosjektet er bredt forankret innenfor næringsliv, forskning og utdanning. Blant annet skal det etableres et råd for tenketanken, der kompetansemiljøer i Bodø, Tromsø, Svalbard og Kirkenes blir representert.

(Artikkelen i Nordlys er ikke lagt ut på nett.)

Powered by Labrador CMS