Ønsker Velgaard velkommen

Hovedtillitsvalgt for Edda-ansatte mener det er en god løsning at Truls Velgaard overtar for Jan Moberg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jan Erik Skau, journalist i Fredriksstad Blad, er fremste tillitsvalgte for de ansatte i Edda Media. Han ønsker ikke å kommentere hva som kan ligge bak rokeringen i konsernets ledelse.

– Det kjenner jeg ikke til. Men jeg ønsker Truls Velgaard velkommen som arbeidende styreleder. Jeg kjenner ham godt fra tidligere og har gode erfaringer fra samarbeidet med ham.

Tidligere sjef i Østfold

Jan Moberg ble ansatt som toppsjef i Edda Media i februar 2007. Velgaard var også aktuell som kandidat, men avklarte at han trivdes godt i sin nye rolle som direktør for Mecoms virksomhet i Polen. Den jobben startet han høsten 2006. Velgaard var tidligere regiondirektør for Orkla Media i Østfold og administrerende direktør i Fredriksstad Blad.

– Jeg tror det er en god løsning for Edda Media at Velgaard overtar Mobergs arbeidsoppgaver. Da kan Morberg vie seg fullt og helt til oppgaven med å se på andre samarbeidspartnere for Edda, sier Skau.

Nye partnere

– Oppfatter du at eierne i Mecom med dette trekket viser at de tar kjøpstilbudene fra A-pressen, Polaris Media og eventuelt andre seriøst?

– Jeg kan vanskelig oppfatte det annerledes enn at de vil se på mulige samarbeidspartnere, og at de da seriøst vil vurdere en ny framtid for Edda. Enten med Mecom som deleier, eller gjennom andre konstellasjoner.

– Hvordan ser de ansatte på muligheten for at nye eiere kommer inn?

– Vi har tidligere uttalt at vi ønsker en eventuell ny eirersituasjon velkommen. Men vi har foreløpig ingen preferanser i forhold til hvem som bør eie Edda Media.

Powered by Labrador CMS