Navn: Audhild Gregoriusdotter Rotevatn (33) • Ny jobb: Kommunikasjonsrådgiver

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hvorfor valgte du å gå over til den mørke siden, som kommunikasjonsrådgiver i I&M Kommunikasjon AS?

– Hehe, vi får se hvor mørkt det egentlig er. Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet og noe nytt, og så fikk jeg et spennende tilbud. Nå har vi flyttet til en liten by hvor mannen min er nyhetsredaktør i det største mediet, og så hadde vi ikke lyst til å jobbe sammen. Da syntes jeg dette er en spennende mulighet. Jeg har gjort mye på kort tid og har arbeidet på alle medieplattformer, så da måtte jeg prøve en ny vri.

– Hva tror du blir den største utfordringen med bransjebyttet?

– Det blir å jobbe for en kunde, det gjør man ikke som en journalist. Å forholde seg til kunden med forventninger til produktet jeg leverer. Og ikke minst det å jobbe inn mot næringslivet, det har jeg heller ikke gjort før. Det tror jeg blir veldig gøy.

– Hva tror du blir forskjellen når du endrer perspektiv i forhold til mediebransjen?

– Det blir interessant å bidra til å skape verdier, det får man ikke i journalistikken på en tilsvarende konkret måte. Og jeg får jobbe med språk som jeg er opptatt av gjøre. De jeg kjenner som har tatt steget over til denne bransjen, sier de får brukt erfaringene på en annen måte. Dette er to yrker som er sterkt beslektet. Og så er jeg jo ikke utlært, og jeg får lære noe nytt. En skal ikke være så redd for å prøve noe nytt når man er 33 år gammel. Dette er ikke en impulshandling, dette er noe jeg gjør fordi jeg vil, ikke fordi jeg måtte.

– Vi kjenner deg kanskje best fra radio. Blir det rart å ikke kunne kringkaste stemmen din ut til det ganske land?

– Både ja og nei, jeg har tre spalter i Vårt Land, Dag og Tid og Språknytt og skal fortsette med det. Jeg har også mye erfaring fra avis, og jeg liker å drive med vekselbruk. Alle vi bønder vet at vekselsbruk er nødvendig, så det tror jeg skal bli helt greit.

Powered by Labrador CMS