Kari Birkeland. Foto: Espen Braata/TV 2

Endrer suksessformelen

TV 2s Lørdags-Magasinet får en helt annen prioritet over nyttår. Nå skal det spares.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gjennom det siste året har TV 2s featuremagasin etter 18.30-nyhetene på lørdagene hatt en god seerutvikling. Med en egen redaksjon med åtte mennesker har programmet fått gjennom årenes løp lov til å utvikle seg som et selvstendig produkt. Fra nyttår er det slutt på det.

Alle bidrar

For kostnadskuttene i TV 2 krever sitt, og da spares det i alle ender. Derfor er seks av de åtte i redaksjonen løftet ut, og kun de to programlederne Kari Birkeland og Siren Henschien står tilbake som faste medarbeidere.

Fra januar skal alle i TV 2-nyhetene bidra med å lage magasinsaker – i tillegg til den daglige nyhetsproduksjonen.

Av de seks journalistene som var dedikert til featureredaksjonen har fire valgt å takke ja til sluttpakke etter at endringene i bemanningen i Lørdags-Magasinet ble kjent.

– Det var en kombinasjon av selve omleggingen og at jeg fikk muligheten til å ta på meg nye utfordringer, sier Tom Rune Orset.

Orset er usikker på hvordan det blir for featuremagasinet over nyttår. Ikke minst fordi en slik flytende redaksjon vil merke at det blir utfordrende å finne tid til å grave fram sakene som ikke er opplagte nyhetssaker.

Samtidig mener Orset at det nødvendigvis ikke er et dumt tiltak fordi det også gir journalister som følger en større sak tett muligheten til å lage lengre reportasjer og kanskje med mer eksklusive kilder.

– Godt forhold

Anne Marie Brusdal er en av de andre som har tatt sluttpakke. Hun forteller at hun har elsket å jobbe for magasinet med mulighet til å bruke tid på å planlegge en sak grundig. Og spesielt å kunne få jobbe den skikkelig fram.

– Da alternativet var å gå tilbake til nyhetene igjen, var ikke det spesielt interessant.

Brusdal går nå og gleder seg til å begynne i studier igjen over nyttår. Samtidig understreker hun at hun ikke sluttet i TV 2 fordi hun var misfornøyd med arbeidsplassen eller oppgavene. Hun forteller at TV 2 har vært veldig behjelpelig med sluttpakken hennes og at hun har et godt forhold til sin arbeidsgiver gjennom 12 år.

Spist magasin

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther er ikke bekymret for at magasinet ikke lenger har dedikerte journalister og viser til at det er nesten 300 mennesker som arbeider med nyhetene i TV 2, og dermed betyr seks reportere veldig lite.

I tillegg sier Årsæther at det er snakk om fire reportasjer i uken og at det tidligere har vært slik at reporterne utenfor redaksjonen også har bidratt, noe som gjør Årsæther enda tryggere på at dette skal fungere greit.

– Det er veldig populært å lage reportasjer til magasinet, og det er mange som har lyst til å arbeide med dette. Lørdagsrevyen i NRK får det til, så da må vi også klare det. Jeg er ikke veldig bekymret.

– God butikk

Gjennom høsten har seertallene til magasinet steget, og i midten av desember var det mer enn en halv million nordmenn som fulgte programmet. Årsæther viser til at magasinet er god butikk for TV 2, til tross for at det går samtidig med NRKs Lørdagsmagasinet. Ifølge nyhetsredaktøren er det forsvinnende få av seerne som zapper seg bort fra TV 2 i pausen før magasinet.

– Derfor er det viktig at vi opprettholder kvaliteten og holder på seerne, sier Årsæther, som tror at seertallene kan økes når ambisjonene om å lage et spisst og relevant lørdagsmagasin har falt på plass.

For seerne vil dette bli synlig gjennom at reportasjene er tettere knyttet opp mot nyhetsbildet, forteller han.

Powered by Labrador CMS