Jarle Bentzen. Foto: Bjørn Steinar Meyer. Montasje: Birgit Dannenberg

Redaktør midt i fotballstrid

Redaktøren i Smaalenenes Avis risikerer å havne i PFU etter at han anbefalte den tidligere trenerkoordinatoren i Askim Fotballklubb å søke profesjonell hjelp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fotballtreneren, som ble kastet som trenerkoordinator i Askim Fotballklubb i fjor, truer nå med advokat og PFU etter at han ifølge eget utsagn ble «uthengt» av redaktør Jarle Bentzen i Smaalenenes Avis. Bentzen er samtidig nestleder i styret for AFK.

– Jeg synes det må være greit å ha hobbyer og være i aktivitet lokalt også utenom arbeidstiden, og alle vet hva jeg driver med. Dette er helt åpent, og da kan leserne selv gjøre seg opp tanker om det jeg sier og gjør, sier Jarle Bentzen.

Striden har pågått siden slutten av forrige uke. Sindige østfoldinger i Askim-traktene ble plutselig konfrontert med et avisoppslag der tidligere trener Bjørn Drillestad beskyldte AFK for å utnytte polske fotballspillere.

– Kynisk klubbledelse, sa Drillestad til avisen.

Redaktøren slår til

Det likte klubbledelsen dårlig, spesielt styrets nestleder Bentzen, som også er ansvarlig redaktør i avisen. Han gikk i et intervju i egen avis kraftig ut mot Drillestad og sa at mannen manglet enhver troverdighet.

– Han har null troverdighet og er en falsk profet. Alt han har vært borte i har blitt rot, sa Bentzen og avsluttet med å anbefale mannen å søke profesjonell hjelp.

I en oppfølgersak kom det fram at det i sin tid var Bentzen som fikk fjernet Drillestad fra jobben som trenerkoordinator i AFK.

Bruker ikke egen avis

– Noen kan komme på den tanke at du bruker din egen avis til å fremme dine synspunkter om ting som foregår på din fritid. Hva sier du til det, Bentzen?

– Nei jeg bruker ikke avisen. Selvsagt ikke, men jeg må få lov til å uttale meg jeg også. Og jeg har ikke noe utestående med Bjørn Drillestad. Han har imidlertid noe utestående med meg,

– Hvordan er det å bli intervjuet av egne journalister i en slik sak?

– Jeg tror ikke det er ideelt, men de vet at jeg ikke blander meg inn i hva de gjør. Jeg har til og med skrytt av han ene journalisten. De gjør en god jobb.

Mange hatter

– Du sitter også i et pr-utvalg med næringslivet i Askim, i styret for golfparken og altså i fotballklubben. Blir det mange hatter å holde styr på?

– Nei da, dette skjer åpent, og det er ikke så mye jeg er med på. Alle vet om dette, sier Bentzen.

Øystein Sørensen er en av journalistene som har dekket fotballstriden i Smaalenenes Avis. Han sier sjefen ser ut til å tåle en støyt.

– Klart at dette er problematisk, men han har forholdt seg profesjonelt. Det synes jeg han skal ha ros for.

Saker uten byline

– Noen av sakene er skrevet uten byline, blant annet intervjuet med Bentzen?

– Det er fordi du har lest sakene på nett. I lørdagsavisen, da saken var i sin innledende, hete fase, hadde vi flere saker over en dobbeltside, og da brukte vi byline på hovedsaken. Intervjuet med Bentzen var en undersak.

– Man kan lett få den oppfatning at han kanskje hadde skrevet det selv?

– Ok, men slik er det altså ikke. Vi sløyfer ofte byline på undersaker, men jeg skjønner at det kan se annerledes ut når man henter sakene enkeltvis på nett, sier Sørensen.

– Blir det noe etterspill?

– Saken har gått nå i flere dager. Drillestad sier han vil ha advokat og gå til PFU, og Bentzen uttalte i går at han ikke har flere kommentarer i saken.

Powered by Labrador CMS