Skuffet over slappe redaktørkolleger

Ba om faglig påfyll, men stilte ikke opp. – Mageplask, sier lokal redaktørleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jan Roaldset, til daglig ansvarlig redaktør og direktør i Sandefjords Blad, er oppgitt over sine redaktørkolleger i Vestfold, Telemark og Buskerud. Roaldset stilte seg i spissen for å gjenopplive distriktsavdelingen av Norsk Redaktørforening (NR), og kunne lokke med et omfattende faglig seminar i forkant av årets Skup-konferanse 20. til 22. mars.

– Men bare 10 av de 70 NR-medlemmer i de tre fylkene meldte seg på, i tillegg til styret. Dermed måtte vi avlyse. Det som skulle bli et faglig høydepunkt endte med et magaplask, sier en skuffet Roaldset.

Kom med sine ønsker

For et drøyt år siden tok NR initiativ til å få liv igjen i sin lokalavdeling. Det ble nedsatt et interimsstyre, med Roaldset i spissen, som gjennomførte en markedsundersøkelse til de om lag 70 redaktørene i regionen.

– Vi ba dem svare på hvilke ønsker de hadde til distriktsforeningen, hva de ville at vi skulle tilby dem. Svaret var tydelig: faglig seminar, studietur og åpent debattmøte. Når det gjelder seminartemaer, ønsket redaktørene seg juss og etikk, medieutvikling og reportasjeledelse med et praktisk fokus, forteller Roaldset.

I forkant av Skup

Som et svar på redaktørenes egne ønsker, utformet styret i distriktsforeningen et seminarprogram. Seminaret ble lagt til 19. og 20. mars, på samme hotell som Skup-konferansen finner sted i Tønsberg.

– Vi ville lage et lite vorspiel til Skup, fra lunsj til lunsj. Så var planen å gå rett over til Skup-konferansens arbeidslederskole, som et svar på redaktørenes ønske om praktisk reportasjeledelse. Dagen før skulle vi hatt en paneldebatt med konserndirektørene Thor Gjermund Eriksen fra A-pressen, John Arne Markussen i Berner Gruppen og tidligere Edda Media-sjef Jan Moberg. Vi hadde også lagt inn en duell mellom Telemarksavisa og Varden. Kjempeinteressante mennesker og temaer, i tråd med redaktørenes egne ønsker, sier Roaldset.

PFU-orientering

I tillegg var det etablert et samarbeid med Norsk Presseforbund, som sa seg villig til å sende et par representanter for å orientere om Pressens Faglige Utvalg og deres arbeid.

– Det var svaret på våre medlemmers ønske om juss og etikk som tema, fastslår en oppgitt Roaldset.

Interimsstyret konkluderte med at det nesten ville være en fornærmelse mot de inviterte gjestene å stille med ti deltakere i salen.

– Derfor avlyste vi, sier SB-redaktøren.

– Har dere fått noen begrunnelse for hvorfor redaktørene ikke stiller opp? Er det finanskrisen som har ødelagt?

– Jeg vet ikke hva som er årsaken. Datoen ble kringkastet til medlemmene for nesten et år siden, med flere påminnelser. Men interessen var lunken, for å si det pent.

Skuffet og overrasket

– Hva synes du om det?

– Jeg er kjempeskuffet og overrasket. Jeg synes det er tankevekkende at redaktørene i de tre fylkene er så slappe, når de får et så bra tilbud om et faglig løft. Styret trodde dette ville gått rett hjem, men i stedet ble det et mageplask.

Roaldset legger til at interimsstyret vil møtes under Skup-konferansen og diskutere status. Et formelt årsmøte for NRs distriktsforening skal avholdes i løpet av våren.

– Er du innstilt på å fortsette som styreleder?

– Slik jeg føler det nå, er jeg ikke supermotivert. Vi jobbet faktisk veldig mye med å få til seminarprogrammet. Når det ikke var nok for medlemmene, hva skal da til for å samle dem?, spør Jan Roaldset.

Powered by Labrador CMS