Sjur Kvamme. Foto: Kathrine Geard

Nettavisen permitterer igjen

Runde to ut i seks uker, ingen sjefer rammet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen har de siste dagene varslet ansatte om annen runde med permitteringer for å begrense underskuddet. Ti redaksjonelle årsverk og fem andre er ute av lønningslista i seks uker.

Seigt marked

– De som ble permittert i første runde, er tilbake i midten av mai. Derfor har vi varslet dem som skal ut i neste omgang, sier administrerende direktør Gunnar Stavrum.

Han forteller at permitteringene slår litt ujevnt ut i de ulike redaksjonelle gruppene, men at det justeres ved at man flytter litt internt.

Stavrum sa like før nyttår til Journalisten at innsalget av årsavtaler med annonsører var ganske oppløftende for 2009. Han vil ikke gi konkrete tall for inntektene i første kvartal, men bekrefter at tidene er tøffere enn han hadde håpet.

– Det er betydelig seighet i markedet og vi opplever at kampanjer utsettes.

Ledelsen skjermet

Klubbleder Sjur Kvamme fortalte tirsdag landsmøtet i Norsk Journalistlag av redaksjonsklubben valgte å delta i permitteringsprosessen for å hindre oppsigelser som kan svekke Nettavisen på lang sikt.

De permitterte ender opp med rundt 60 prosent av vanlig lønn i de seks ukene. Så lenge denne byrden fordeles solidarisk, mener Kvamme det tross alt er til å leve med.

Klubblederen er mindre imponert over ledelsens egen solidaritetsevne.

– Vi har hele veien forlangt at også bedriftsledelsen skal ta sin del av byrdene og omfattes av permitteringene. Det skjedde ikke i første runde, og jeg tror ikke det skjer nå heller.

Stavrum bekrefter at ingen i ledelsen ble permittert sist gang, og viser blant annet til en langtids sykmelding som gjorde det unødvendig.

– Skjer det i annen runde?

– Det er foreløpig ingen i ledelsen som har fått permitteringsvarsel, sier Stavrum. Han utelukker likevel ikke at det kan skje.

Powered by Labrador CMS