Sjefredaktør Gunnar Stavrum kutter ytterligere i bemanningen i Nettavisen.

Nettavisen slankes ytterligere

Nettavisens bemanning halvert på ett år.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefredaktør Gunnar Stavrum mener at man fortsatt har bemanning til å lage en god nettavis.

Tøft år

Nettavisen møtte finanskrisen tidlig med sin første runde med nedbemanning på forsommeren i fjor. Da forlot 22 mennesker de da forholdsvis nye lokalene på Grønland i Oslo. Så kom en ny runde med nedbemanning på nyåret. På det tidspunktet ble 15 årsverk skåret bort fra Mediehuset Nettavisens kolofon.

Med en finans- og mediekrisen hengende over den samlede norske mediebransje, måtte sjefredaktør Stavrum ty til permitteringer for å få regnskapet til å gå opp, og ledelsen sammen med redaksjonsklubben satte i gang en rullerende permittering hvor tjue ansatte til enhver tid var permittert.

Slik situasjonen i markedet nå er, vil Nettavisen redusere bemanningen mer permanent og kommer til å kutte rundt halvparten av stillingene som har vært i permitteringer.

God avis

Det innebærer at ytterligere ni stillinger forsvinner fra Mediehuset Nettavisen i denne omgangen.

– Grunnen til at vi nedbemanner er at vi ser at det vi nivået vi er på i dag er et varig nivå. Og så vi ser at vi klarer å lage en god avis med dette nivået, sier Stavrum.

På sitt største var det rundt 120 ansatte i mediehuset som nå er eid av A-pressen og Egmont etter at TV 2 solgte seg ut av mediehuset. Når denne runden med nedbemanning er gjennomført er det 60 ansatte igjen i selskapet.

– Fortsatt har vi 35 personer i Nettavisen og har bemanning til å lage en god avis.

Svekket avis

Redaksjonsklubben i Nettavisen er ikke på langt nær enige med sin sjefredaktør. Klubben var motstandere av å kutte i bemanningen ytterligere.

– Vi har sagt klart ifra at vi ville fortsette med de rullerende permitteringene og synes det er de beste løsningen. Og har bred støtte for dette i klubben, sier leder i redaksjonsklubben Sjur Kvamme.

Han forteller at journalistene i Nettavisen har merket en kraftig økning i arbeidspresset det siste året. Det mener han går ut over kvaliteten på avisen.

– Vi ser at kuttene allerede har svekket Nettavisen som produkt, og at dette dessverre vil svekke ytterligere. Vi er imot den avgjørelsen som er tatt, sier Kvamme.

Mer flyt?

På forsiden til Nettavisen har samarbeidet med eierne blitt mer tydelig gjennom at flere artikler fra A-pressens mange redaksjoner dukker opp, samt en egen boks med lenker til Egmonts Klikk.no.

Da Dagbladet og SOL gikk sammen inn på eiersiden i Start i fjor, gjorde Stavrum det klart at det for Mediehuset Nettavisen ikke var aktuelt å lansere en egen startside, for dem var nettopp forsiden til Nettavisen det.

– Vil vi se mer stofflyt mellom Nettavisen og dens eiere i tiden som kommer?

– Det er fremtidshypoteser. Vi skal drive nettavisen med den bemanningen vi har, og så får vi samarbeide med våre eiere.

Powered by Labrador CMS