Har ikke fått feriepenger

I verste fall kan eierselskapet til nettstedene iOslo og iBergen havne i retten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets ferie ble ikke helt den samme for fire nåværende og tidligere medarbeidere i nettselskapet iMedium. Ingen av dem har sett noe til feriepengene sine. I tillegg har en av de fire to måneder med lønn utestående i selskapet.

Uheldig

Det bergensbaserte iMedium står bak nettstedene iBergen og iOslo og ledes av gründer Henrik Færevåg. Selskapets største enkeltaksjonær er Mediehuset Nettavisen. Nå synes selskapet å være i økonomisk uføre, for fire nåværende og tidligere ansatte har ikke mottatt noen feriepenger så langt.

For litt over to uker siden mottok ledelsen i iMedium påkrav om de manglende feriepengene fra de ansatte. Dermed har ledelsen i selskapet minst fire uker på seg å finne en løsning, skjer ikke det kan det reises krav om åpning av konkurs.

– Dette er selvfølgelig uheldig og ingen god situasjon for noen, sier leder i redaksjonsklubben Atle Jørstad.

NJ bistår medlemmene i saken.

Løsning

Han forteller at det var Færevåg selv som varslet om at det ikke var midler til å betale ut pengene.

– Vi har fått signaler om at det kan komme løsning på problemet, og så gjenstår det å se hva vi kan få til.

– Når venter dere en løsning?

– Nå er det ferieavvikling, men en avgjørelse skal komme i midten av august. Vi har fått signaler tidligere om at ting skulle løses i løpet av noen uker, men det har ikke skjedd.

Ny modell

Henrik Færevåg er enig med Jørstad i at dette er en situasjon som ikke er ønskelig for noen. Han viser til at iMedium ble ekstra hardt rammet av den pågående finanskrisen, men Færevåg håper likevel på at selskapet skal få til en løsning for medarbeiderne.

– Vi har arbeidet en tid med å få på plass en løsning som alle kan være tjent med, og vi har fremdeles tro på at vi skal klare det. Vi er i forhandlinger med våre største kreditorer, deriblant banken og opplever at vi har en god dialog. Akkurat nå har vi ferieavvikling, men vi er tilbake igjen neste mandag og vil da i løpet av kort tid få ordnet dette, sier Færevåg.

Han forteller at iBergen og iOslo vil komme i ny drakt og med nye tanker for å appellere sterkere til annonsørene. For Færevåg tror ikke på at de gode tidene før finanskrisen kommer tilbake igjen, og dermed var det nødvendig å legge om driften.

– Vi skal i løpet av året finne en inntektsmodell som er bærekraftig, det hadde vi ikke i dag. Slik det var før var vi ikke i stand til å hente inn nok inntekter i forhold til utgiftene.

Powered by Labrador CMS