Frode Revke er spent på hvordan søkingen til IJ vil være nå som de har droppet studiekatalog på papir. Foto: Martin Huseby Jensen

Dropper papir for nett

TROMSØ (Journalisten): IJ skal ikke lenger ha studiekatalog på papir. Nå er IJ-lederen spent på søknadsmengden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Litt over fire måneder etter at Frode Rekve tok over som leder av Institutt for journalistikk i Fredrikstad, dropper han studiekatalog på papir og satser heller på nett. Nå er han usikker på om søkermengden til kursene på instituttet vil fortsette å falle.

– Det er et uomtvistelig faktum om at søkningen til vanlige IJ-kurs har gått ned de siste ti årene. Det er en fallende tendens, sier Rekve når Journalisten møter ham under Svarte Natta i Tromsø.

Rekve hadde da nettopp fortalt NJs landsstyre om sine tanker rundt IJ og fremtiden.

Fine kataloger

IJ-lederen har valgt å droppe papirutgaven fordi han er usikker på om den faktisk ble lest.

– Papirkatalogene vi laget tidligere var fine, men blir de ikke bare liggende? Og som institutt mener jeg at vi bør få oversikten over studietilbud på nett. Jeg er spent på om det fører til at søkningen blir ytterligere svekket, derfor kompenserer vi med å opplyse kraftig om at katalogen nå er på nett, sier han.

Det mener instituttlederen er riktig skritt å ta. For, som han sier, det gir mulighet til større interaktivitet med søkerne. Han mener at med søkernes respons kan tilbudet utvikles underveis, blant annet med endring eller tillegg i «pensum». Dette kan skje fra tilbudet blir lagt ut, og nærmest helt fram til kursene begynner.

Input

Landsstyret ville også høre hvordan Rekve ser for seg at søkningen skal økes, og om de yngre journalistene, som ofte har bred utdanning, krever et annet tilbud enn den eldre garden.

– Det interessante er at de unge og nyutdannede søker på kursene. Det er ikke problemet, snarere er det å få tak i den gamle journalisttraveren som føler at han ikke har så mye å lære. Det er veldig stimulerende å få ny input. Jeg ser på seminarene vi tilbyr, både innenfor kjerneområdet og verktøyseminarer, at de unge kommer.

Rekve er spent på hvordan bransjen reagerer på grepet de nå tar i forhold til studiekatalogen. Det kan virke som om han forventer et fall blant søkerne.

– Jeg tror ikke det blir dramatisk, men jeg er spent. Jeg må si det.

Powered by Labrador CMS