TV 2-fotograf Paal S. Schaathun vant video-kategorien.

TV 2 vant videoklassen

Schaathun tok begge de to øverste plassene. Se alle vinnervideoene her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Et innslag fra G20-toppmøtet i London var det beste i videoklassen under Årets Bilde (se vinnervideoen her). Det er TV 2-fotograf Paal S. Schaathun som har laget det, og juryen mener han har vært våken og klart å skille ut det vesentlige i hendelsene:

– Vedkommende klarer å beholde roen i all dramatikken og bidrar til å underbygge historien ved valg av vinkler, lys, utsnitt og kamerabevegelser. Fotografen er gjennomgående godt plassert og til stede i situasjonene. Den tekniske kvaliteten på bildene er god, heter det i begrunnelsen fra juryen.

Aketur

Schaathun stakk også av med 2.plassen for en fartsfylt akevideo fra Bergen. Juryen berømmer TV 2-fotografen for å være fint til stede i situasjonene uten å stjele oppmerksomhet, men sier samtidig aketuren kunne vart litt lenger.

Snøskred

NRK Sogn og Fjordanes Torje Bjellaas fikk 3.plass for det juryen mener er en teknisk sett veldig bra video av skiløpere som blir utsatt for snøskred.

– Fotografen klarer å gjøre allerede vakker natur enda mer spektakulær med sin bruk av lys, utsnitt og vinkler. Når det uventede skjer er fotografen på høyde med situasjonen, holder hodet kaldt og klarer å fange en dramatisk situasjon på en utmerket måte.

Juryen har bestått av Erik Poppe (filmregissør), Jan Erik Winther (gruppeleder for nyhetsfotografene i NRK) og Nils Åge Kolås (medielærer på Dromtorp videregående skole).

Powered by Labrador CMS