Underskudd for Journalisten

Sviktende annonseinntekter bidro til et underskudd på 1,3 millioner kroner i 2009.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i all hovedsak færre stillingsannonser som dro ned driftsinntektene og økte underskuddet i Norsk Journalistlags medlemsblad i 2009. Journalisten omsatte for 8,6 millioner kroner, mot 11,2 millioner året før. Driftskostnadene ble redusert med 2,4 millioner kroner fra 2008 til 2009.

Trakk seg

På dagens generalforsamling ble det valgt nytt styre som skal ledes av NJs nestleder Thomas Spence. Det forrige styrets medlemmer valgte å ikke stille til nyvalg da den ekstraordinære generalforsamlingens i desember satte inn Spence som styreleder etter Tore Tollersrud i NRK. Oså de ansatte mente et slikt valg representerte et brudd med NJs mangeårige linje om avstand mellom redaksjon og politisk ledelse.

De nye styremedlemmene er Julia Therese Olsen fra Stavanger Aftenblad, Sven Arne Buggeland fra VG og Monica White Martinsen fra NRK Nordland. Bjørn Åge Mossin fortsetter som de ansattes representant. Nye varamedlemmer er Martin Riber Sparre fra dn.no, Katrine Strøm fra Hjemmet Mortensen og June Persdatter Martinsen fra avisa Hadeland.

Landsstyret i NJ har garantert for 800.000 kroner om egenkapitalen i Journalisten skulle synke under fastsatt nivå. Garantien er satt for å «sikre forsvarlig drift og et attraktivt tilbud til medlemmene».

Redaktør Helge Øgrim orienterte generalsforsamlingen om positive tendenser i annonsemarkedet hittil i år.

Powered by Labrador CMS