NJ stevner TV 2/NHO

Tvistenemnd må avgjøre krav om at journalistene skal skifte tariffavtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJ har sendt stevning til den faste tvistenemnda mellom NJ og Næringslivets Hovedorganisasjon, for å få en avgjørelse i saken.

TV 2 meldte seg tidligere i år inn i Mediebedriftenes Landsforening, og dermed NHO. Arbeidsgiverorganisasjonen krever at dagens TV 2-avtale skal opphøre og erstattes av lokalfjernsynsavtalen mellom NJ og MBL. NJ mener på sin side at lokalfjernsynsavtalen ikke passer for et stort nasjonalt fjernsynsselskap.

Neste år

Tvistenemnda består av Rolf Negård fra NHO, advokat Ketil Heyerdahl fra NJ, samt sorenskriver i Kongsberg Stein Husby som nøytral leder.

Ifølge NJs hjemmesider er det uklart når nemnda kan fatte avgjørelse. På grunn av stort arbeidspress i NHO er det lite trolig at saken kommer opp før tidligst i januar neste år. Inntil videre gjelder derfor dagens avtale mellom NJ og TV 2.

Kan ende i streik

Uenigheten mellom TV 2/NHO og NJ kan i sin ytterste konsekvens resultere i at TV 2-journalistene havner i konflikt. Dersom NJ vinner fram i tvistenemnda vil organisasjonen kreve at dagens TV 2-avtale skal fortsette å gjelde. Dette krever forhandlinger, fordi tvistenemnda ikke kan bestemme at en annen tariffavtale enn de som allerede er inngått mellom NJ og NHO/MBL skal gjøres gjeldende for TV 2.

Hvis partene ikke blir enige om at TV 2 beholder dagens avtale med NJ, går saken til megling på vanlig måte.

Nemnda bestemmer tidspunkt

Om NJ skulle tape tvisten, kommer lokalfjernsynsavtalen mellom NJ og MBL/NHO til å gjelde fra det tidspunkt nemnda bestemmer.

Stein Larsen er prosessfullmektig for NJ. Bente Sabel er NJs partsrepresentant, mens Terje Dalen fra Klubb2 skal vitne i saken. Prosessfullmektig for NHO er Gerd Egede-Nissen.

Powered by Labrador CMS