Tore på sporet av nettavis

Tore Strømøy har startet nettside med nyheter fra Frøya på kommunens domene, og ordføreren applauderer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tore Strømøy er for tiden aktuell med sitt nye program «Det må jeg gjøre før jeg dør». Men NRKs folkekjære programleder har flere baller i luften. Nylig startet han også nettsiden Frøya.no, som siden desember har brakt nyhetshistorier fra øya i Sør-Trøndelag.

– Jeg er fra Frøya og utnevnt til Frøya-ambassadør. Siden jeg driver med journalistikk, tenkte jeg at jeg kunne lage en side som promoterer kommunen.

Hobbyprosjekt

Siden har ingen ansvarlig redaktør, og selv om den til forveksling kan ligne en nettavis, er den ifølge Strømøy ikke det.

– Jeg vil ikke kalle det en nettavis. Det er en nettside for Frøya.

– Hva er forskjellen på denne siden og en nettavis?

– Jeg vil si en nettavis er mer profesjonell og dekker mer. Jeg sitter i Trondheim på kveldstid og gjør dette med venstrehånden.

Strømøy skriver selv mange av sakene, og har i tillegg folk som skriver og tar bilder. Han sier ingen får betalt, og kaller det et hobbyprosjekt og «rein dugnad». Ifølge Strømøy synes arbeidsgiver NRK hans nye hobby er ok så lenge han holder seg på dette nivået.

Han sier nettsiden følger Vær varsom-plakaten, og at den vil få innsatt en ansvarlig redaktør dersom den blir til en nettavis. Strømøy sier han må se på mottakelsen før han avgjør om det skal skje. Han har ikke leserstatistikk å vise til, men sier det nå er «en del» inne og kikker.

Ordføreren heier

Domenet frøya.no er eid av Frøya kommune. Det er ikke opplyst om dette på nettsiden. Strømøy sier han ville kalle den » Frøya no», og søkte kommunen om å få låne domenet. Kommunen skal ikke ha krevd å ha noe med det redaksjonelle innholdet å gjøre.

Ordfører Hans Stølan skal imidlertid ha vært svært positiv til opprettelsen av nettsiden. 29. november uttrykker han misnøye med prioriteringen til den etablerte lokalavisen på øya, Hitra-Frøya, som han mener burde viet større plass til lokalbedriften BeWis oppkjøp av en annen bedrift. På sin åpne Facebook-profil skriver ordføreren: «Det jeg reagerer på er denne hangen til å få til en overvekt av negative oppslag om Frøya».

Han har imidlertid flere positive kommentarer om og lenker til Frøya.no-saker, som saken «Frøya er et kjempegodt sted å bo».

3. januar skriver ordføreren: «Herlig med egen nettavis for Frøya! Nå er det lett å holde seg oppdatert, og hurra for BeWi !!!»

Gratis annonser

Emballasjeprodusenten BeWi er en av tre som annonserer på Strømøys nettside. Han sier de ikke har betalt noe for annonsene.

– Hvorfor gir du bort annonseplass gratis?

– Nei, hvorfor ikke? svarer Strømøy, og sier en av nettsidens viktige oppgaver er å støtte det lokale næringslivet.

Strømøy forsikrer at de står fritt til å være kritiske til kommunen, og mener det ikke står i motsetning til ambisjonen om å promotere Frøya.

– Hvis ordføreren bryter seg inn i banken, så vil det stå på nettsiden. Men det er ikke forbudt å lete etter positive saker, heller. Min erfaring er at det er slike saker folk helst vil lese om.

Powered by Labrador CMS