Årets lokalavis tviholder på kvalitet

Årets lokalavis, Øyene, føler presset for å satse på nett. – Men innholdet må holde kvalitet, og ikke bare lages for å generere klikk, sier redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som eneleder i lokalavisa for Nøtterøy og Tjøme er Tor Aslesen glad for prisen som Årets Lokalavis i 2007, og han understreker målsettingen om å holde kvalitetsnivået oppe. Samtidig opplever avisa presset for å satse mer på nett.

Journalisten har bedt norske mediefolk vurdere de største begivenhetene i bransjen, både i 2007 og framover.

Kravene til kvalitet går som en rød tråd gjennom svarene fra Tor Aslesen:

– Hva er etter din mening det mest betydningsfulle som skjedde i norsk mediebransje i 2007?

– For Øyenes del er det viktigste at vi ble kåret til Årets Lokalavis, etter å ha jobbet målbevisst med kvalitet i alle ledd gjennom mange år. For norsk mediebransjes del er det spennende å se utviklingen der de store avisene raser i opplag, mens de små lokal- og nisjeavisene vokser fram. Den utviklingen tror vi kommer til å fortsette.

– Hva tror du blir viktigst i 2008?

– For mediebransjen generelt blir det viktig å ikke la nettet gå på bekostning av kvaliteten på papir, og motsatt. Det er viktig at det som presenteres på nett også holder kvalitet, og ikke bare lages for å generere klikk som gir inntekter. Det er en skummel utvikling, som heller ikke annonsører vil være tjent med.

– Hvilke konkrete prioriteringer kommer til å stå høyt på agendaen for mediebedriften din, i form av økt satsing/nysatsing/omprioriteringer?

– Viktigst i 2008 for vår del blir å opprettholde kvaliteten, blant annet med å beholde den tette kontakten med publikum. Terskelen for å bruke det leserne kan bidra med, skal være lav, men vi hjelper dem videre slik at produktet blir bra. Vi skal også holde oss i toppsjiktet blant norske lokalaviser.

– Vi jobber med produktutvikling hele tiden, og det skal vi fortsette med. Vi har utfordringer på nett, siden staben ikke blir større selv om presset på å satse er meget stort. Vi vil ha kvalitet både på papir og nett, og må bruke tid på å finne ut hvordan vi kan løse det på best mulig måte.

Powered by Labrador CMS