Svakt i Nettavisen

Inntektene stiger og utgiftene har gått ned, men på bunnlinjen er det fortsatt rødt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettavisen har siden sommeren 2008 vært gjennom store omveltninger som endringer i eierstrukturen og kraftige nedbemanninger. Etter at A-pressen kom inn på eiersiden sammen med Egmont, har tidligere styreleder i Nettavisen, og nå konsernsjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen ved flere anledninger sagt at Nettavisen må levere.

Millionunderskudd

Tidligere i år kom det optimistiske meldinger fra en av landets første frittstående nettaviser, men for fjoråret var det tungt selv om det også der er bedringer å spore.

Ifølge Dagens Næringsliv leverte Mediehuset Nettavisen 16,6 millioner kroner i underskudd før skatt. Det er en kraftig forbedring fra 2009 da resultat før skatt var på 38,8 millioner kroner.

Omstruktureringene synes også i regnskapet som forteller at lønnskostnadene er redusert med nesten 5 millioner kroner fra 2009, samtidig øker sekkeposten andre driftskostnader i perioden med mer enn sju millioner kroner.

Tapt egenkapital

Sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum hadde i perioden en årsinntekt på nesten 1,9 millioner kroner. På nyåret i 2009 sa Stavrum fra seg firmabil og kuttet i lønningen.

Mediehuset hadde ved utgangen av fjoråret 61 årsverk, og hadde i 2010 et sykefravær tilsvarende 931 fraværsdager.

Selskapet har ifølge DN gjeld på 23 millioner kroner til sine eiere. Seks millioner av disse skal ifølge notene til regnskapet nedbetales i løpet av 2011, mens resten av lånet løper til utgangen av 2012. Ifølge notene er mer enn halvparten av egenkapitalen i selskapet tapt.

Powered by Labrador CMS