VGs nye «miljøkopp» Foto: Tom Sørby/VG

VG kutter pappen

De ansatte må nå drikke kaffen av porselen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra og med denne uken må VG-journalistene vaske egne porselenskrus i stedet for å plukke et pappkrus hver gang de henter kaffe. Mandag fikk de ansatte utdelt nye «miljøkopper», og ifølge en intern e-post er det nå utplassert vaskemiddel og børste på kaffestasjonene i VG-bygget.

Innsparing

Mediehuset begrunner tiltaket både miljø- og kostnadsmessig. VG-journalistene har årlig brukt 260.000 pappkrus, noe som har kostet avisen rundt 160.000.

De nye porselenskrusene har avisa til sammenligning kjøpt inn for 30.000 kroner. I e-posten referes det også til at Bellona oppgir at papp-forbruket har «kostet» 100 trær årlig.

– Er kult

Organisasjonsdirektør Tina Stiegler sier at initiativet til omleggingen kom fra miljøengasjerte mennesker flere steder i avisen. Etter å ha snakket med Bellona og kantina bestemte avisa seg for å kutte ut pappkrusene.

– Jeg har inntrykk av at folk er positive og at de syns initativet er kult. Jeg håper alle vil bruke koppen, sier Stiegler.

Sparer raskt

Avisa vil raskt spare både penger og miljø, ifølge e-posten. Miljøet går i pluss allerede etter 10 kaffekopper med den nye porselen. Stiegler sier at hun tror det skjer allerede denne uken. Etter drøyt to måneder skal også pengene være spart inn.

Powered by Labrador CMS