Foto: vernieman/Flickr.com

Først med egen Android-versjon

Ikke lenger bare iPad-folket som får Dagens Næringsliv i digital spesialinnpakning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var DN ute med daglig digital versjon designet for nettbrett med Android operativsystem, den største konkurrenten til Apples iPad. Såvidt vites er DN det første mediehuset i Norge med et slikt tilbud. Ingen av de store konkurrentene, VG, Aftenposten og Dagbladet, har kommet så langt i den digitale utviklingen.

Innholdet i Android-applikasjonen, som lastes ned fra Google Play, er identisk med det abonnentene med iPad nettbrett får levert daglig, forteller desksjef Bjarne Dramdal Erichsen.

Ekstra innhold

iPad-abonnentene har hatt sin dedikerte applikasjon, det vil si en versjon med annerledes innhold enn DN papir, siden 15. september 2011. Brukerne får tilgang til artiklene fra dagens papirutgave, i tillegg til ekstra videoinnhold, bildeserier og grafikk.

– Det er ikke noen annen funksjonalitet i den nye Android-versjonen for nettbrett. Android-brukerne får samme redigerte utgave av DN, med samme innhold, som iPad-versjonen. Men nå når vi ut til en helt ny brukergruppe, og det er vi glad for, sier Erichsen.

Ukjent antall

Han har ikke oversikt over hvor mange som til daglig bruker DNs iPad-app, og heller ikke over potensialet i Android-verden. I desember anslo konsernsjef Gunnar Bjørkavåg at DN har om lag 5.000 digitalabonnenter.

Siden i fjor høst har DN også publisert en egen Windows 8-utgave, som har noe mer begrenset design og funksjonalitet enn de to andre.

– Antall iPad-brukere øker, men vi skulle gjerne sett en raskere vekst. Vi er fortsatt i en startfase med disse nye tilleggsproduktene, som brukerne må venne seg til. Det er jo ikke noe de absolutt må ha, de har muligheten til å lese den rosa avisa. Men iPad-brukerne er veldig fornøyd med produktet, viser tilbakemeldingene. De setter blant annet pris på å få tidlig tilgang til innholdet.

Separate bilag

Digitalutgavene av DN er tilgjengelig for abonnentene allerede kvelden før. Bilaget D2 på fredager ligger som egen seksjon i appene og kan lastes ned separat. Også innholdet fra nettutgaven dn.no er tilgjengelig.

Enkelte elementer oppdateres fortløpende dersom man er tilkoblet internett. Nedlastede utgaver kan også leses offline, det vil si uten nettforbindelse.

Ressurskrevende

– Noen barnesykdommer er det vel alltid. Hva er de viktigste tilpasningene DN har gjort underveis med iPad-versjonen?

– Det er kostbart å produsere en helt ny plattform. Det krever forholdsvis mye arbeidsinnsats, så vi må være nøye med hvor vi setter inn ressursene.

– Men er dere ikke redd for at dere priser dere ut med et årsabonnement på 5.000 kroner?

– Det vil man alltid være nervøs for, men vi mener at vi ikke gjør det. Vi håper at leserne setter pris på produktene våre og er villig til å betale for dem, sier Erichsen.

Med digitalt abonnement eller løssalg kan brukerne, i tillegg til de dedikerte brett-appene, lese artiklene i dagens papirutgave av DN som e-avis på både brett og mobiltelefoner.

 

 

Powered by Labrador CMS