Helle Aarnes går til Aftenposten. Foto: Gyldendal forlag

Slo 191 andre søkere

Men nå blir det færre bergensere å intervjue for Helle Aarnes.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter nesten sju år i Bergens Tidende, hvorav litt over fire av dem ved distriktskontoret i Oslo, takker Helle Aarnes av og vender tilbake til Aftenposten. 13 år etter at hun sluttet i avisen.

 – Jeg må understreke at jeg ikke har søkt meg bort fra Bergens Tidende. Det har vært et utmerket sted å være, og jeg vil savne de utrolig bra folkene i avisen.

Mange om beinet

Aarnes forteller at hun var gjennom to runder med intervjuer blant mange søkere, og at hun er veldig stolt over å ha nådd opp.

Det bør hun kanskje også være. For mens det bare var en søker til generalsekretærjobben i Norsk Redaktørforening, var det 192 søkere på jobben som journalist i A-magasinet. Etter det Journalisten kjenner til, ble 15 av disse kalt inn til intervju.

Aarnes har som sagt arbeidet for Aftenposten tidligere, både med nyheter og feature. Og så har hun arbeidet på reportasjeavdelingen i ukebladet KK. I tillegg har hun arbeidet i ett år for Kirkens Nødhjelp i Kenya. Frilanser har hun også forsøkt seg som, fra både Italia, Nairobi og Oslo.

Vant pris

I Bergens Tidende skrev hun artikkelserien «Tyskerjentene» som hun i 2008 ble belønnet for med Den Store Journalistprisen. Artikkelserien ble også til bok som hun senere ble nominert til Brageprisen for.

Boken blir i disse dager spillefilm i Petter Næss’ regi.

Og rent formatmessig mener hun det ikke er lange veien fra Bergens Tidende til Aftenposten.

– Det er nært beslektede aviser. Den største overgangen blir vel å jobbe med og intervjue færre bergensere, jeg vet ikke om det er bra eller dårlig.

Går tiden ut?

Aarnes sa opp jobben i BT før helgen, hvorvidt hun må gå oppsigelsestiden ut er i skrivende stund uvisst.

– Men har du begynt å lage en liste over saker du vil skrive for A-magasinet?

– Nei. Jeg er ansatt i BT ennå og har tenkt å ha det gøy i BT Magasinet så lenge det varer.

Powered by Labrador CMS