Kyrre Nakkim

Nakkim ny NRK-redaktør

Blir magasin- og debattredaktør ansatt i NRKs nyhetsdivisjon.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kyrre Nakkim (47) er ifølge en pressemelding fra NRK ansatt som magasin- og debattredaktør i NRKs nyhetsdivisjon. Nakkim kommer fra stillingen som redaksjonssjef for økonomi og politikk i nyhetsavdelingen. Han har hatt ansvar for den redaksjonelle dekningen av politikk i NRK siden 2003.

– Kyrre Nakkim har et bredt kontaktnett innenfor norsk samfunnsliv, og har vist at han kan gjennomføre endringer i måten vi jobber på i NRK – senest gjennom årets valgprosjekt. Med denne ansettelsen har vi nå satt sammen et redaktørteam som utfyller hverandre godt, og jeg gleder meg til å forme nyhetsarbeidet i NRK framover sammen med de fire redaktørene, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk.

Nakkim får ansvaret for mange av NRKs mest profilerte magasin og debattprogram.

– Jeg er glad og stolt av å få lov til å være med på å utvikle NRKs nyhetsdivisjon ytterligere, sier Nakkim. – Vi er i dag Norges fremste sted for meningsutveksling. Målet er å videreutvikle og samordne disse ressursene slik at vi også i framtiden framstår som viktige og relevante for seere, lyttere og lesere. Jeg ser også fram til å bli med på å spisse og styrke NRKs journalistikk rundt nyheter i kultur – og underholdningslivet. Vi må sørge for at denne journalistikken også er synlig på våre digitale plattformer.

Nakkim konkurrerte med Hege Holm, Halvor Finess Tretvoll, Geir Arne Bore, Hilde Løchen, Anne Leer og Lilla Solhus om jobben.

I forrige uke ble det kjent at Dagbladets nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord forlater avisen for å bli reportasjeredaktør i NRK. Stein Bjøntegård går fra stillingen som nyhetsredaktør til den nyopprettede stillingen som publiseringsredaktør og Åse Rigmor Westrum som redaktør for produksjon og utvikling

 

Powered by Labrador CMS