Forlater Fevennen for Jylland

Christian Stavik blir digitalsjef i Berlingske Medier på det danske fastlandet.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter flere år med digital utvikling av Fædrelandsvennen, trer nyhetsredaktør Christian Stavik til side fra nyttår og setter kursen mot Århus. Der skal han ha base i avisen Stifstidende, som er Berlingske Medias flaggskip på Jylland. Han skal ha ansvar for den digitale utviklingen til alle titlene mediekonsernet - som en gang var norskeid - har på det danske fastlandet.

[quote:1-right]

Egentlig var det ikke en jobb som var utlyst. Den eksisterte faktisk overhode ikke. Men som ansvarlig for utviklingen av Fædrelandsvennens betalingsløsning X-files og regionavisens rolle som testlaboratorium for Schibsted, har Stavik vært i kontakt med mange mediehus utenfor Norges grenser. Slik etableres også gode kontakter.

Da han sammen med sjefredaktør Dorthe Carlsen i Midtjyske Medier for en stund tilbake troppet opp i Berlingskes hovedkvarter i København for å møte toppsjef Lisbet Knudsen, handlet møtet egentlig om de digitale ambisjonene i regionen, og utfordringene.  Men da møtet var over var kortene på bordet og Stavik gikk en ny jobbhverdag i møte.

– Vi hadde noen timer sammen og jeg gikk fra møtet med en veldig god følelse.

Pendler

Når Stavik slutter i Fevennen, forlater han også et avishus han har vokst opp i. Ifølge han selv har han sammen med sin far Helge Stavik vært i avishuset siden han kunne gå. Fast ansatt har han vært siden 2001. Med unntak av et kort «opprør» som ansvarlig redaktør i Kristiansands Avis fra 2007 til 2010. Da Fædrelandsvennen kjøpte konkurrenten, kom Stavik tilbake og ble først digitalredaktør og senere nyhetsredaktør.

– Jeg har vært så heldig å ha fått stå på skuldrene til utrolig flinke kolleger. Da byr slike muligheter seg.

Fra nyttår blir han ukependler, og til sommeren følger kone og barn etter. Århus har vært en favoritt for familien, og dermed passer det ham utmerket at det er der basen skal være. Stavik forteller at han har hatt tre kriterier for hvor han skal søke jobb. Byen kan ikke være mindre enn Kristiansand, klima skal være det samme. Og så skal det være en jobb med utfordringer det er vanskelig å si nei til.

– Her treffer de på alle tre.

Powered by Labrador CMS