Kulturministeren er realpolitiker, sier hun. Stortingsflertallet avgjorde mediebudsjettet. Foto: Martin Huseby Jensen

- Flertallet vant

Men statsråden karakteriserer resultatet som godt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det klart at regjeringen notifiserer både sitt eget forslag om åtte prosent moms på papir og på digitale plattformer. Og samtidig notifiserer de nullmoms på begge plattformer, slik det er flertall for på Stortinget. Regjeringen måtte også gå tilbake på sitt forslag om å kutte pressestøtten med 50 millioner kroner. Dagens nivå på 308 millioner kroner opprettholdes.

LES OGSÅ: Regjeringen går for nullmoms

Regjeringspartiene Høyre og Frp foreslo også å fryse NRK-lisensen i årets budsjett. Også her måtte regjeringen snu. Resultatet ble 25 kroner mer i lisens, litt mindre enn NRK og støttepartiene opprinnelig ønsket. Kutt i IJs støtte og til samiske aviser ble forkastet underveis i budsjettforhandlingene.

Godt budsjett

- Jeg synes resultatet er veldig bra. Et godt budsjett ble enda bedre. Vi er i mindretallsregjering. Høyre og Frp fremmet også forslag om kutt i pressestøtten da vi var i opposisjon, og så har dette nå vært åpent for forhandlinger i Stortinget. Resultatet ble et kompromiss, sier kulturminiser Thorhild Widvey til Journalisten.

Widvey forteller at regjeringen gjennom Finansdepartementet, Næringsdepartementet og Kulturdepartementet nå vil intensivere jobbingen med avgrensningen av hva som skal være innenfor lav- eller nullmoms.

Statsråden sier at hun tror at en lavere moms på digitale medier ikke vil bli innført neste år.

- Vi hadde håpet i beste fall på 1. juli neste år, men vi ser nå at et mer realistisk scenario for innføring er 1. januar 2016, sier hun.

Kuttomkamp

- Er du skuffet over at dere ikke fikk gjennomført kuttene i pressestøtten?

- Jeg er realpolitiker. Vi har fremmet forslag for det som er viktig for oss Det var det ikke flertall for på Stortinget.

LES OGSÅ: Kan bli støtteomkamp

- Terje Breivik i Venstre sier til oss at han håper regjeringen vil la pressestøtten ligge og at det ikke blir omkamp om dette neste år. Kan du garantere det for ham?

- Vi har et god forhold til våre samarbeidspartnere og kommuniserer godt med dem.

Powered by Labrador CMS