Dette er Egmonts nye sjef i Norge

Det danskeide ukebladkonsernet henter ny toppsjef fra investeringsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tre uker før tiltredelse er det klart at Espen Asheim er ansatt som ny toppsjef i Egmont Publishing. Asheim kommer fra stillingen som konstituert konsernsjef i Bertel O. Steen Invest og har tidligere sittet i stillinger som konsernsjef i VIA Travel Group ASA, administrerende direktør i Elektroskandia AS og administrerende direktør i Telenor CTV/Canal Digital Norge, heter det i en pressemelding fra medieselskapet.

Asheim tar over jobben etter Olav T. Sandnes som for halvannen måned siden ble annonsert som ny TV 2-sjef.

Marked i endringer

Styreleder i Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen mener at Asheim var et naturlig valg blant flere sterke kandidater.

- Egmont Publishing er en stor, kompetent og livskraftig virksomhet. Det vi vektla og vurderte som viktig, var å finne en sterk leder med bred erfaring fra både utvikling og endring. Det var også viktig at den nye lederens personlige verdier tilsvarte Egmonts verdier. Kunne dette kombineres med erfaring fra mediebransjen, ville det være perfekt match. Det har vi lyktes med ved ansettelsen av Espen Asheim som ny direktør for Egmont Publishing Norge, sier Bjerre Rasmussen i pressemeldingen.

- Endringstakten i mediemarkedet øker for hver dag som går. Det er derfor viktig at vi videreutvikler eksisterende magasiner og ukeblader i takt med våre målgrupper. Samtidig skal vi jobbe innovativt med lansering av nye digitale konsepter. Jeg ser ingen selskaper som er i bedre stand til å gjøre dette enn Egmont, sier Asheim.

Espen Asheim vil også gå inn i styret i TV 2, hvor han avløser Olav Sandnes som tiltrer som ny TV 2-direktør den 5. januar.

Spent på redaksjonelle tanker

Klubbleder Alexander Berg i Egmonts redaksjonsklubb sier til Journalisten at stemningen etter annonseringen på allmøte torsdag var ok. Asheim presenterte seg på møtet, men Berg mener det er litt tidlig å trekke noen konklusjoner.

- Rent umiddelbart sitter jeg igjen med et positivt inntrykk. Men en slik setting vil alltid være omsluttet adjektiver. Det er når applausen legger seg at vi lærer personen å kjenne, sier Berg.

Selv om Asheim tidligere har vært toppsjef i Canal Digital, er det lenge siden. Berg konstaterer at styret har ansatt enda en sjef med kommersiell bakgrunn. Mer redaksjonell tyngde var ønsket. Men det er håp og ønske om at Asheim tidlig fornemmer de redaksjonelle tankene, kvalitene og prinsippene i forlaget.

- Det blr spennende å se hvilken retning han tar selskapet. Jeg antar han holder den kursen som allerede er staket ut. Og så håper jeg han tar grep for å hente ut gode synergier i organisasjonen for å sikre at Egmont Publishing er sterkt i mange år framover. Det synes jeg er avgjørende. Vi har vært gjennom flere mindre nedbemanningsprosesser. I en slik sammenheng er det viktig å likevel etablere en trygghet i organisasjonen.

Protestbrev

Asheim tar over et selskap hvor det inntil nylig har vært fastlåst mellom ledelse og ansatte etter det lokale lønnsoppgjøret havarerte på forsommeren.

Ifølge Finansavisen får Asheim en ny utfordring på sitt bord når Egmont avvikler flere av sine datterselskap. Det innebærer at mange av de ansatte mister goder. Dette dreier seg om rundt 70 ansatte i Egmont Kids Media Nordic som for litt siden fikk beskjed om endringer i arbeidskontraktene som følge av avviklingen av selskapet.

Med endringen i kontrakten forsvinner en del frynsegoder, og ifølge Finansavisen er det sterk misnøye blant de ansatte som konsekvens av dette. En gruppering på om lag 30 ansatte skal ha gått sammen og forfattet ett protestbrev.

Blant godene som kan forsvinne er kontraktsfestet fri i romjul og påskeuken, som i praksis har betydd en ekstra ferieuke. Samt at de mister en uføreforsikring arbeidsgiveren så langt har tilbudt.

Som de øvrige ansatte i Egmont Publishing vil antallet fridager som tidligere er fremforhandlet i lokalavtaler bli redusert. Ved utgangen av 2016 vil de bli stående igjen med to.

 

Powered by Labrador CMS