Anna B. Jenssen har inngått avtale med foreldrene om å flytte hjem. Foto: Birgit Dannenberg

Flytter Morgenbladet

Hjem til sine ganske så ferske foreldre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om ett år pakker Anne B. Jenssen kontoret, får sine 30 medarbeidere til å gjøre det samme, og flytter fra veldig trange lokaler rett ved Stortinget til langt større ved Akerselva.

- Vi har vært på jakt og vi har sett på flere alternativer. Til slutt gikk vi til våre nye eiere hvor vi fikk tilbud om et stort praktisk lokale. Det er avlåst fra resten av NHST Media Group, sier Jenssen.

Ferske eiere

Det er nesten et år siden NHST gikk inn på eiersiden i Morgenbladet gjennom en rettet emisjon. Medieselskapet, som også eier Dagens Næringsliv, kjøpte da 49 prosent av aksjene, med opsjon på å kjøpe ytterligere 41,1 prosent av aksjene innen 2016.

Jenssen selv har bakgrunn som redaksjonssjef i D2. Hun humret da hun fikk spørsmål om hun var NHSTs muldvarp etter at kjøpet ble kjent.

Selv om Morgenbladet først flytter i 2016, er noen av medarbeiderne allerede på plass. Salgsavdelingen befinner seg i DN og samkjøres med næringslivsavisen.

- Tilfredsstillende

Etter ett år i mediekonsernet har Morgenbladet gjennomført en fulldistribusjon med DN på lørdag, samt enkelte abonnementsframstøt i avisen.

- Vi har hatt tilfredsstillende resultat av disse.

- Betyr det at det blir jubeldag for Morgenbladet når opplagstallene legges fram?

- Nei, det tror jeg faktisk ikke. Det er litt for tidlig å si, men vi har en positiv opplagsutvikling. Morgenbladet har økt opplaget med 20 prosent de siste tre årene. Det er naturlig at det flater ut litt.

Powered by Labrador CMS