Redaktør og daglig leder Astrid Espeland i Suldalsposten. Foto: Suldalsposten

Hørte på leserne: Kutter papir for å satse på nett

Vi kommer sent, men godt, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra februar neste år går Suldalsposten i Rogaland over til å komme ut en gang i uka mot dagens to. Det var nødvendig for å satse digitalt. Redaksjonen lanserer nemlig snart også en ny nettavisløsning som er bygd på plattformen Wordpress. Der lover redaktøren hyppigere nyhetsdekning enn dagens utgave har gitt rom for.

– Men det er fremdeles papiravisen som er vårt hovedprodukt, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Astrid Espeland til Journalisten.

Suldalsposten hadde i fjor et snittopplag på 2.341 eksemplarer per utgivelse. Det er marginalt opp fra 2.221 eksemplarer for ti år siden, men noe ned fra toppåret 2008 med 2.437 eksemplarer. Avisen ble i 2013 kåret til Årets lokalavis av Landslaget for Lokalaviser (LLA).

Avisen kuttet nylig ett årsverk. Redaktøren leder nå en avis med 6 årsverk hvor redaksjonen utgjør fire av dem, inkludert redaktør. I det siste har leserne begynt å etterspørre nettavis, sier Espeland. Nøyaktig hvor mye hun sparer på å kutte papir vil hun ikke tallfeste.

– Vi hadde ikke kunne fått opp og laget en nettavis om vi hadde hatt to aviser i uka.

Saken ble først omtalt av Suldalsposten selv.

Kan disse 6 norske teknologiselskapene redde norske mediehus? Det mener Hans-Petter Nygård-Hansen.

Leserne etterspør nettutgave

Dekningsområdet består av Suldal kommune med sine knapt 4.000 innbyggere. Der har konkurransen om leserne blitt mindre, forteller Espeland, etter at Stavanger Aftenblad og Haugesunds Avis ikke lenger dekker området.

– Noen eldre lesere syns det er trist at vi tar bort en papirutgave, men signalene ellers er at folk gleder seg til å få nettavis.

Nå har redaksjonen opprettet konto på både Facebook og Instagram.

Redaktøren lover at den nye ukeavisen skal ha like mye innhold som dagens to utgaver.

– Jeg tror vi skal klare å levere et bedre produkt enn i dag.

Espeland forventer at dagens utgift på 20 prosent av alle kostnader som går til trykk og distribusjon. skal reduseres noe etter omleggingen. Men samtidig understreker hun at nye kostnader kommer til, som utvidet vakt for nett.

Det er Suldal kommune som er største eier av avisen med 34 prosent. Avisen leverte et negativt resultat før skatt i fjor på 451.000 kroner av en omsetning på 6,9 millioner kroner. Avisen mottar i år 550.983 kroner i pressestøtte.

LIK JOURNALISTEN PÅ FACEBOOK

Powered by Labrador CMS