Eirik Palm forlater Svalbard og Svalbardposten. Foto: Privat

Redaktøren slutter i Svalbardposten

Eirik Palm gir seg etter drøyt to år i sjefsstolen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

 
Palm har vært redaktør og daglig leder i Svalbardposten siden 1. oktober 2013. Nå er hans dager i stillingen talte, skriver Svalbardposten. I mars skal Palm over i ny jobb som leder for informasjon og samfunnskontakt i Finnmarkseiendommen.
 
– Det har vært en fantastisk reise å være redaktør og daglig leder i en avis så høyt skattet som Svalbardposten. Svalbardposten er et viktig nyhetsorgan og historieformidler, og det eneste nyhetsmediet som rapporterer om Høy-Arktis fra Høy-Arktis hver bidige dag, året rundt. Det er en liten organisasjon, men en organisasjon som har en enestående evne til å snu seg raskt, og et et dedikert kollegium. Jeg vil også si at jeg har hatt et styre som hele tiden har stått bak meg, og som jeg har har hatt et svært godt samarbeid med, sier Palm til egen avis.
 
Før Palm kom til Svalbardposten var han ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad i fem år. Gjennom yrkeskarrieren har Palm vekslet mellom NRK og Finnmark Dagblad. Før redaktørjobben i sistnevnte var han reporter i NRK. Tidligere har han også fem år som nyhetsleder i Finnmark Dagblad i sekken, og erfaring som programsekretær i NRK.
 
Styreleder Carl Einar Ianssen i Svalbardposten sier at det er vemodig og beklagelig at Palm nå slutter.
 
– Jeg har hatt et godt og tett samarbeid med ham i min tid som styreleder. Han har stått for ei nødvendig omstilling av drifta, som har kommet som en konsekvens av endringene som har skjedd i markedet for papiraviser. Det har han gjort samtidig som Svalbardposten har levert god journalistikk hver uke mens han har sittet som leder. Når Palm nå har valgt å gå inn i ny jobb, vil jeg ønkse ham lykke til, sier Ianssen.
 
Styrelederen sier at jakten på Eirik Palms etterfølger starter umiddelbart.
 
Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:
 
Powered by Labrador CMS