FAST INVENTAR: Forsvarsadvokat Jon Christian Elden, Tidligere politileder Hanne Kristin Rohde, Krimjournalist Jens Christian Nørve og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen. Foto: Espen Solli.

TV 2 bestiller to nye sesonger av Åsted Norge

Det direktesendte krimprogrammet har hatt høy oppslutning, og tips fra seere har ført til flere viktige gjennombrudd for politiet i uoppklarte saker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er ydmyk og stolt over at TV 2 ønsker flere sesonger av Åsted Norge. Først og fremst vil jeg takke våre engasjerte seere som har kommet med mange tips som har gjort at politiet har kommet videre med etterforskningen i flere saker, sier programleder Jens Christian Nørve i en pressemelding fra TV 2.

Han framholder at flere personer er pågrepet etter at årvåkne seere har ringt inn. Nørve håper at programmet har gjort Norge litt tryggere, Så langt er programmet sett i snitt av hele 571.000 seere, noe som gir programmet en andel på 34,6 prosent.

– Oppklaringsprosenten i politiet er på rundt 50 prosent. Så alle landets politietterforskere har en stor bunke med uoppklarte saker på sin skrivepult.

Nørve lover flere krimgåter hvor seerne kan hjelpe politiet i høstsesongen.

Siden premieren 25. januar i år har politiet og Åsted Norge fått inn rundt 600 tips fra seerne. Mange av tipsene har ført til at politiet har kommet videre i etterforskningen i flere saker. Takket være Åsted Norges seere har politiet også pågrepet flere etterlyste personer.

Programleder Jens Christian Nørve har vært ansatt som journalist i TV 2 siden 2000. Han har jobbet med innenriksnyheter og som krimjournalist.

Powered by Labrador CMS