Foto: Sean MacEntee/Creative Commons

Nord-Korea blokkerer sosiale medier

Pyongyang (NTB-AP): Nordkoreanske myndigheter bekrefter at landet blokkerer sosiale nettsteder som Facebook, YouTube og Twitter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kunngjøringen er lagt ut på nettstedet til landets mobilnettleverandør Koryolink, samt andre nettjenester som nordkoreanere har tilgang på.

Imidlertid er det svært få nordkoreanere som har tilgang til internett. De få som har det, får kun bruke det som mest kan beskrives som regjeringens eget intranett – en snever, nøye avgrenset variant som ikke lar folk koble seg videre til omverdenen.

Utlendinger på besøk i Nord-Korea har imidlertid hatt tilnærmet fri adgang til internett, selv om deres aktiviteter høyst trolig har blitt overvåket i det skjulte.

De nye restriksjonene som nå er bekreftet offisielt, vil gjøre det vanskeligere for besøkende til landet, og for de få utenlandske statsborgerne som bor der, å publisere informasjon på internett. Restriksjonene innebærer følgelig også at nordkoreanere med nettilgang får enda mindre muligheter til å skaffe seg informasjon om Nord-Korea sett utenfra.

Powered by Labrador CMS