Ulrik Imtiaz Rolfsen. Foto: Erlend Berge

Rolfsen fikk ikke produksjonsstøtte

Norsk filminstitutt vil ikke støtte Ulrik Imtiaz Rolfsens produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Instituttet avslo å gi produksjonsstøtte til filmen «Den norske islamisten» fordi det mener filmen ikke har stort internasjonalt potensial, skriver Aftenposten.

Samtidig har Rolfsens kamp for å få lage filmen allerede vakt internasjonal oppsikt. I juni i fjor gjennomførte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en razzia hjemme hos Rolfsen og beslagla råmaterialet. PSTs fremferd vakte oppsikt, og saken endte til slutt i Høyesterett. Landets øverste domstol slo enstemmig fast at beslaget var ulovlig, en avgjørelse Columbia University i USA kåret til årets viktigste dom.

Etter å ha gitt Rolfsen utviklingsstøtte, sier altså Norsk filminstitutt (NFI) nei til å støtte produksjonen av filmen. Instituttets dokumentarfilmkonsulent skriver blant annet: «Ut ifra det jeg har sett og lest, og den tidsrammen som er lagt for ferdigstillelse, har jeg liten tro på noe stort internasjonalt potensial i denne filmen».

Filmskaperen selv ønsker ikke å lage en stor sak av at han ikke fikk ny støtte.

– Jeg har hatt en god dialog med NFI og jeg søker igjen, sier Rolfsen, som hadde håpet å bli ferdig med filmen før sommeren.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS